Sparta v neděli vyráží na horkou půdu do Otrokovic.

V neděli čeká Spartu čtvrté kolo Tipsport Superligy, ve kterém zavítá do Otrokovic. Tým okolo zkušených hráčů Nagyho, Ťopka a Petříka v dosavadním průběhu sezóny zatím získal tři body za výhru nad Brnem.

30. listopad -1
Sparta v neděli vyráží na horkou půdu do Otrokovic.

Bilance obou soupeřů z minulé sezóny hovoří pro Spartu, která Panthery dvakrát porazila. Nejprve na jejich půdě 8:2 a poté doma 9:1. Díky domácí výhře si Sparta kolo před koncem základní části zajistila pla-off. Ač výsledky vypadají jednoznačně, tak především utkání v Otrokovicích nebylo snadnou záležitostí. Velmi vyrovnané a bojovné utkání rozhodla až třetí třetina, kterou sparťané, díky domácí nedisciplinovanosti, ovládli 5:0.

Tým Pantherů před sezónou opustila dlouholetá opora a lídr týmu Jaroslav Vaněk, který se rozhodl pro přesun do nedalekého Zlína. Zbylé opory, mezi které patří Ťopek, Petřík, Michal Nagy nebo gólman Michajlovič, se však Otrokovicím podařilo udržet. Velký pozor si Sparta musí dát také na Martina Nagyho, který v byl loňské sezóně po odcházejícím Vaňkovi nejproduktivnějším hráčem Pantherů. K nedělnímu utkání se krátce vyjádřil momentálně nejproduktivnější sparťan Jaroslav Jaroš.

Zatím se vám nedaří dostat se do optimální herní pohody. Kde vidíš největší problém?

Vidím problém především v přechodu do útoku, kde jsme sice hru zjednodušili, ale i tak se občas nevyvarujeme zbytečných ztrát a soupeři nás z toho trestají, zároveň nás trochu trápí nestandardní situace, zejména přesilovky, které zatím nejsou optimální.

Čeká vás třetí zápas v osmi dnech. Pociťujete na sobě nějakou únavu?

Jsme na začátku sezóny, takže si myslím, že o nějaké únavě zatím nemůže být řeč, jelikož jsme měli kvalitní letní přípravu. Myslím si, že je to lepší, že jdou ty zápasy rychle po sobě a nemusíme celý týden přemýšlet o předchozích utkáních.

Otrokovice v minulém kole doma porazily silné Brno. Napověděl vám tento zápas něco o jejich současné síle?

Ještě jsem neviděl zápas s Brnem, ale viděl jsem TV utkání s Ostravou, hrají dost podobně jako minulý rok, mají dobrou defenzívu a snaží se hrát jednoduše v útoku. Myslím si, že Brno ten zápas mohlo trochu podcenit. Pokud se na to v hlavě připravíme, tak nás Otrokovice nemají čím překvapit. Věřím, že kvalita je na naší straně, ale musíme ji už ukázat po celých 60 minut.

Jak důležité je pro Otrokovice jejich domácí prostředí?

Pro ně je to důležitý faktor, jelikož jejich fanoušci je ženou dopředu, zároveň hala v Otrokovicích je trochu specifická, tím že je tam dost rychlý parket, možná v tom budou mít lehkou výhodu. Věřím, že po tom nečekaném vítězstvím nad Brnem přijde hodně lidi, ale my si tam jedeme pro 3 body.

Dále čtěte