Sparta znovu proti České Lípě spustila kanonádu, čtvrtá ale nakonec nebude!

Sparta v posledním kole základní části Tipsport Superligy atakovala čtvrtou příčku v tabulce a matematika k jejímu dosažení byla jasná. Sparťané potřebovali získat alespoň o bod více než Bohemians a Otrokovice. I přes vysokou výhru nad Českou Lípou (11:4) ale sparťané nakonec čtvrtí nebudou. Polepšili si pouze o jednu příčku, Otrokovice a Bohemians totiž také dokázaly zvítězit za tři body.

30. listopad -1
Sparta znovu proti České Lípě spustila kanonádu, čtvrtá ale nakonec nebude!

Sparta, která byla jasným favoritem, do utkání nastoupila opravdu parádně a udeřila už po šestašedesti sekundách hry. O první branku zápasu se postaral obránce David Ježek. Česká Lípa následně uklidnila hru, Sparta se tak nikam nehnala a trpělivě čekala na své šance. Tím ovšem Sparta pustila domácí do hry a síly na hřišti se vyrovnaly. Česká Lípa však nedokázala své šance využít a tak se toho ujala Sparta, jejíž druhou branku vstřelil kapitán Mian Garčar a zvýšil vedení hostů na 2:0. Sparťané po duhém vstřeleném gólu pokračovali v aktivní hře a poměr sil se zase převážil na jejich stranu. Dokázali si vytvořit spoutu šancí, bohužel je ale neproměňovali. Stejně tak ovšem domácí tým, který měl šancí podstatně méně, nedokázal usměrnit balónek za Benešova záda. První třetinu tak vyhráli Pražané poměrně s přehledem a odnesli si do šaten krásný dvoubrankováý náskok.

I druhou třetinu Sparta začala skvěle, tentokrát jí ke vstřelení branky stačilo šestapadesát sekund a po krásné kombinaci zakončoval Michal Kareš a skóre poskočilo na 3:0. Sparťanská kanonáda ale teprve začala. Za dalších 54 vteřin totiž udeřila znovu, tentokrát se trefil Marek Zouzal. Hra se následně na krátkou dobu uklidnila, ale pak přišlo pokračování. Na 5:0 zvyšoval opět Milan Garčar. O minutu a padesát sekund později se zase trefil Jan Krejča, kerý zvyšoval už na 6:0. V čase 33:34 přišlo první vyloučení zápasu, když na trestnou lavici musel Dominik Jansa za nedovolné vrážení. Sparťané na nic nečekali a velmi rychle početní výhodu využili. Sedmý gól Sparty vstřelil její kapitán Milan Garčar, který tak nejen dovršil hattrick, ale připsal si svůj dvacátý gól v sezoně. Česká Lípa reagovala oddechovým časem a timeout se jí vyplatil. Krátce na to se totiž domácí dokázali prosadit, na 7:1 snižoval Marek Dzierža. Domácím se podařilo prosadit ještě jednou ve druhé třetině, tentokrát pálil přesně Jaromír Ekl, nejproduktivnější hráč České Lípy. Do závěrečného dějsví se tak šlo za stavu 7:2 pro Spartu.

V úvodu třetí třetiny se hráči České Lípy soustředili na to, aby brzy neinkasovali jako v předešlých částech. To se jim povedlo, přesto ale byla Sparta aktivnějším týmem. Na gól se ale ve třetí části čekalo docela dlouho. Přišel až ve 49. minutě, kdy se nemýlil Ondřej Svatoš a zvyšoval na 8:2. Sparťané se opět rozjeli a zanedlouho vstřelil svůj devátý gól. O ten se postaral Dominik Bartoš, oba góly dělilo pouhých třicet sekund. Pražané se dostali blízko k pokoření desetigólové hranice a ta se jim povedla překonat v 53. minutě zásluhou Michala Zemana. Hosté tímto gólem vyhnali z brány Jana Dvořáka, kterého vystřídal Ponomarev. Ani on ale nedokázal odolávat dlouho,jelikož ho v 54. minutě překonal Lukáš Ujhelyi. V čase 54:52 ještě provedl kosmetickou úpravu výsledku českolipský Jaromír Ekl a snížil na 11:3. Česká Lípa se pak zmohla ještě na jednu branku, z dorážky se totiž prosadil Jan Hřebřina. To ale bylo vše, Sparta si tak dokráčela pro tři body po vysokém vítězství.

Nejlepším hráčem utkání za tým FBC 4CLEAN Česká Lípa byl zvolen Marek Dzierža (1+0) a za tým ACEMA Sparta Paha Mila Bína (0+1).

FBC 4CLEAN Česká Lípa - ACEMA Sparta Praha 4:11

branky: 35. Dzierža, 39. Ekl, 55. Ekl, 58. Hřebřina - 2. Ježek, 10. Garčar, 21. Kareš, 22. Zouzal, 28. Garčar, 30. Krejča, 34. Garčar, 49. Svatoš, 50. Bartoš, 52. Zeman, 54. Ujhelyi, rozhodčí: Jakub Furmánek - Vlastimil Šolc, vyloučení: 1:0, využití: 0:1, zásahy brankářů: Dvořák 22, Ponomarev 4 - Beneš 12, po třetinách: 0:2, 2:5, 2:4, diváci: 334

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte