Sparta v derby dostala tvrdou ránu, Tatran rozhodl ve druhé třetině!

V rámci 23. kola Tipsport Superligy se Sparta utkala se střešovickým Tatranem. I když v prvním vzájemném duelu dokázali sparťané hráče Tatranu přehrát a zvítězili 6:4, v tom druhém tomu tak bohužel nebylo. Po vyrovnané první třetině byl sice zápas otevřený, ale následně Sparta zažila jednu z nejhorších třetin sezóny. Inkasovala v ní celkem šestkrát a Tatran tak v podstatě rozhodl zápas.

30. listopad -1
Sparta v derby dostala tvrdou ránu, Tatran rozhodl ve druhé třetině!

Úvod utkání se nesl spíše v duchu opatrnosti. Oba celky se sice snažily hrát aktivně a připsat si branku jako první, ale na druhou stranu zbytečně a zbrkle neriskovaly. K větší události na hřišti došlo až v průběhu páté minuty, kdy se nechal na dvě minuty vyloučit Svatoš za blokování hole. Sparťané ovšem zvládli oslabení na výbornou. Oba týmy předváděly krásný florbal, na obou stranách jsme mohli sledovat dobré akce a bylo se na co dívat, kralovali ale brankáři. Dvě minuty před koncem první části musel ze hřiště domácí Svačinka, který se provinil nedovoleným vrážením a i Sparta tak dostala k dispozici početní výhodu. Ale ani ta neuspěla a tak první třetina skončila bez jediné vstřelené branky a i přes atraktivní průběh se zatím zápas podobal spíše velmi taktické šachové partii.

Druhou třetinu začal mnohem lépe Tatran, jelikož se mu už po 38 sekundách hry podařilo prolomit bezbrankový stav. Gólový účet zápasu otevřel Ondřej Němeček. Dvě minuty na to musel na trestnou lavici Košir za zdržování hry a tentokrát Tatran trestal. Velmi rychle dokázal početní výhodu zužitkovat Jakub Slavík a domácí vedli 2:0. Sparťané jakoby vypadli ze hry a zanedlouho střešovičtí přidali třetí branku. Postaral se o ní Marek Beneš, který překonal sparťanského strážce branky z dorážky. V zápětí přišla další tvrdá rána. Po obrovské hrubce Zemana se k míčku dostal Meliš a vymetl pavučinky Benešovi brány. Třetí a čtvrtou branku domácích dělily pouhé tři vteřiny. Sparťanští hráči se následně nemohli dostat zpátky do hry, na jejich hokejky se vkradla nervozita s nepřesností a to vyústilo v pátou branku domácího Tatranu. Na 5:0 zvyšoval ve 30. minutě Filip Ullman, který tak zaznamenal již třetí bod v zápase. Ve 32. minutě dostala Sparta obrovskou šanci na návrat do hry. Za velmi tvrdý zákrok na Marvánka dostal 5 minut za hrubost střešovický Jakub Slavík. Sparťané většinu přesilovky bránu Tatranu neohrozili, až tři vteřiny před jejím skončením se ale po krásné křížové přihrávce od Zemana prosadil Michal Kareš. Už to vypadalo, že sparťanská třetina hrůzy skončí za stavu 5:1, ale pouhé tři vteřiny před koncem prostřední části zápasu ještě dokázal překonat Beneše Ondřej Němeček a zvýšil na 6:1.

Sparta měla ve třetí třetině co dohánět a ve 42. minutě dostala šanci ke snížení skóre. Dvě minuty si vykoledoval Petr Heřmanský za sekání. Tatran však dokázal oslabení ubránit a skóre zůstalo nezměněné. Vyrovnaný počet hráčů na hrací ploše ale dlouho nevydržel. Brzy po vypršení trestu Heřmanského dostal dvě minuty i jeho spoluhráč Jan Kolísko za blokování hole. Sparta tentokrát dokázala početní výhodu přetavit v branku a to velmi rychle. Postaral se o to slovinský kanonýr Robert Košir. Avšak chvíli na to dostal zase dvě minuty za nesportovní chování sparťanský hráč, jmenovitě Martin Beneš, trest však za něj odseděl Michal Kareš. Sparťanům se nedařilo dostat zpět pořádně do tempa a i když Tatran mohutně přestříleli, nedokázali ho výrazně zatlačit. Na balónku byli více právě domácí a to také přineslo v 52. minutě sedmou branku domácího týmu z hole Petra Brautfergera. O osmadvacet vteřin později přišel ještě osmý gól Tatranu, o který se postaral Marek Beneš. Skóre už se do konce zápasu nezměnilo, Tatran tak mohl slavit tříbodovou výhru a výrazně se přiblížil čtvrté příčce.

Nejlepším hráčem zápasu za tým Tatran Teka Střešovice byl vyhlášen Filip Ullman (1+3), za tým ACEMA Sparta Praha byl vyhlášen Jan Marvánek (0+1).

Tatran Teka Střešovice - ACEMA Sparta Praha 8:2

branky: 21. Němeček, 23. Slavík, 24. Beneš, 24. Meliš, 30. Ullman, 40. Němeček, 52. Brautferger, 53. Beneš - 37. Kareš, 45. Košir, rozhodčí: Filip Drápal - Jakub Pospíšil, vyloučení: 4:3, využití: 1:2, zásahy brankářů: Rebro 27 - Beneš 10, po třetinách: 0:0, 6:1, 2:1, diváci: 252

(Autor: Pavel Svoboda)

Dále čtěte