Musíme zůstat u té práce, kterou jsme započali, říká gólman Beneš!

Martin Beneš se pro letošní rok stal naprostou dominantou sparťanského brankoviště. Stejně jako v předchozích sezónách tak i letos Beny prokazuje svou kvalitu, která často pomůže týmu ještě k lepším výkonům. ,,S týmem se snažím hodně komunikovat a pomáhat jim tak při obranné činnosti," říká jednatřicetiletý gólman.

30. listopad -1
Musíme zůstat u té práce, kterou jsme započali, říká gólman Beneš!

Ahoj Martine, jak hodnotíš dosavadní výkony Sparty? Můžeš být s výkony týmu spokojen?

,,Ahoj, já osobně jsem s výkony týmu spokojen. Jasně, někdy zahrajeme lépe a někdy hůře, ale to je prostě realita. Musíme zůstat u té práce, kterou jsme započali a věřím, že budeme tento rok úspěšní."

V dosavadním průběhu sezony podáváte vyrovnané výkony, v čem je tým jiný od loňské sezony?

,,Já nejsem úplně přesvědčený, že podáváme konstantní výkony, jak říkáš. Byly zápasy třeba s Bohemkou, Otrokovicemi, Brnem, které nám po herní stránce nevyšly. Na druhou stranu je to mnohem lepší než v minulých sezónách. Připisuji to faktu, že tým jako celek každým rokem roste a je vyspělejší a zkušenější."

Změnila se nějakým způsobem příprava týmu?

,,Možná se změnila lehce atmosféra. Každý trenér má odlišný přístup k hráčům a zrovna přístup Kašpiho a Skaldy týmu evidentně vyhovuje. Malinko se změnily i tréninky, Gary (Milan Garčar) přinesl mnoho zahraničních zkušeností, které kluci z pole mohli lehce načerpat. Celkově z týmu cítím větší sílu a odhodlání než tomu bylo třeba vloni."

Na co se letos nejvíce soustředíš po individuální stránce?

,,Já už toho na sobě, co se týká techniky chytání, moc změnit nemůžu. Poslední roky se spíš snažím posílit své silné stránky a co nejvíce minimalizovat slabé stránky. Dále se snažím hodně komunikovat s týmem a pomáhat mu tak při obranné činnosti. Zda se mi to vše daří, to už není otázka pro mě.

Nyní před sebou máte pohárové utkání proti Chodovu, budete mu chtít oplatit těsnou prohru z úvodu sezony?

,,Pohár vnímáme jako možnost dát prostor i klukům, kteří nemají v lize takové zatížení, ale i v něm máme ty největší ambice. V loňském roce jsme v poháru Chodov porazili a věřím, že i letos to bude dramatické utkání se šťastnějším koncem pro nás. V případě vítězství si zajistíme postup do další fáze."

Jak se těšíš na Superligu do Karlových Varů? Přeci jen, z Karlových Varů pocházíš, přijde tě podpořit rodina, kamarádi?

,,Pro mě má tento zápas pochopitelně jiný rozměr, než pro ostatní kluky. Plno lidí ve Varech florbal vnímá, ví o tom, že hraji někde v Praze Superligu a jsem hrozně rád, že mám možnost si v rodném městě zahrát regulérní Superligový zápas. Pro širší rodinu a kamarády je to vlastně jediná příležitost mě vidět naživo při zápase. Hrozně se těším!"

Co je pro tebe zatím největším překvapením Superligy? 

..Překvapují mě zatím pozitivní Pardubice a Česká Lípa a negativně Brno s Tatranem. Sezóna je ale ještě dlouhá a myslím si, že právě poslední jmenované týmy se zvednou a začnou pravidelněji sbírat body. Pevně však věřím, že největším překvapením bude Sparta, která skončí po základní části na čtvrtém místě!"

Dále čtěte