Budu tam, kde jsem prožil tři krásné sezóny, těším se moc, říká Ondřej Kašpárek!

Ondřej Kašpárek se pro nadcházející sezónu ujímá postu hlavního trenéra mužského "A" týmu a přichází s pořádnou dávkou energie, kterou chce přenést na své hráče. ,,Je to sport a není třeba z toho dělat vědu," komentuje jednu z otázek Ondra Kašpárek.

30. listopad -1
Budu tam, kde jsem prožil tři krásné sezóny, těším se moc, říká Ondřej Kašpárek!

Ahoj Ondro, co tě přesvědčilo vzít post hlavního trenéra "A" týmu Sparty?

,,Ahoj, přesvědčilo mě hlavně otevřené, konkrétní a jasné jednání. Zároveň už samotný fakt, že o mne mělo vedení Sparty zájem."

Jaké to je, vrátit se zpět na Spartu, i když v trošku jiné pozici?

,,Budu tam, kde to znám a kde jsem prožil tři krásné sezóny jako hráč. Klub jako celek je fantastický a všichni mají maximální podporu a podmínky, aby svou práci dělali nejlépe, jak jen umí a nestarali se o nic jiného. Zkrátka... Těším se moc!"

Sledoval jsi "A" tým Sparty v letošní sezóně? Měl jsi možnost vidět hrát tým naživo? 

,,Výsledky jsem sledoval po celou dobu, co jsem ze Sparty odešel (3 roky), ale zápas naživo jsem letos, kromě televizních utkání, neviděl. Ale doháním to teď sledováním videí." :-)

Jaká věc týmu nejvíce schází a na čem je potřeba zapracovat?

,,Tým je od Jardy Berky výborně nastartovaný a takticky naučený, moc změn dle mého není třeba dělat. Ale určitě budu chtít pracovat na týmovém duchu a z každého hráče dostat maximum z toho nejlepšího, co v sobě má."

Jaká je tvá trenérská filosofie?

,,Nevím, jestli se to v mém případě a s tak krátkou trenérskou praxí přímo filosofií, ale jak říkala už paní Hlinková (matka Ivana Hlinky): ,,Hlavně se z toho nepo...!" A to ani z porážek a ani z výher! Je to jen sport a není třeba z toho dělat vědu. Hlavně si každý musí uvědomit, že když něco dělá a dává tomu tolik času, tak by to měl dělat na sto procent. Jinak táhne dolů své kamarády, spoluhráče a celý tým."

Kdy s týmem začínáte letní přípravu, budeš spolupracovat s nějakým kondičním trenérem, čekají vás nějaká přípravná utkání v průběhu letní přípravy?

,,S letní přípravou oficiálně začínáme v polovině května a po fyzické stránce nám kluky nakopne Kuba Hemr. Ještě před oficiálním začátkem si dáme dvě akce, kde se sejdeme, abych se s kluky viděl, pokecal a nastínil plán přípravy a vůbec celé sezóny. Letos bude letní příprava pro kluky jiná, než kterou kdy zažili. Detaily bych si nechal rád pro sebe, ale bude to první letní příprava, na kterou kluci nebudou nadávat, jako tomu obvykle bývá.

Přípravná utkání a turnaje v plánu máme. Teď vrcholí finální potvrzování jednotlivých akcí, takže detailní rozpis budu mít v následujících dnech. Určitě chci, aby měl tým dostatek prostoru před sezónou, protože jakmile se to v září rozjede, tak je to nářez."

Jaké jsou tvé ambice s týmem?

,,Letošní sezóna Spartě ukázala, jak je důležité mít pokoru, ale určitě jednoznačně play-off a pak... říkal jsem s pokorou..." :-)