Nisa Open 2016 - stříbrné medaile pro starší žáky

Starší žáci mají za sebou další z řady úspěšných mimo sezónních turnajů. Tentokrát si medaili přivezli z Liberce z tradičního turnaje Nisa Open, kde jsme tak obhájili loňské stříbro. Bohužel stejně jako v loňském roce jsme byli zastaveni až v samotném finále..

30. listopad -1
Nisa Open 2016 - stříbrné medaile pro starší žáky
Složený tým starších žáků, odehrál letos zatím čtyři mimo sezónní turnaje a zatím si na těchto akcích vede velmi dobře. Ze všech turnajů jsme si od podzimního Umea Cupu přes Tatran Cup, Kralupy Open až po Nisu přivezli nějaký z cenných kovů. 

Na letošní Nise to však vypadalo již od úvodu, že tento tým nemá konkurenci a až do semifinále nepřipouštěl příliš problémů. A to jsme měli velmi těžkou skupinu, kde nás trápil především nejlepší tým Bratislavského regionu Snipers Bratislava. Soupeře jsme zlomili až ve druhé půli a připsali jsme si výhru 6:3. V základní skupině jsme také odehráli jeden z nejpovedenějších zápasů sezóny, kdy jsme uštědřili pořádnou lekci Hradci Králové, účastníkovi letošního MČR - 7:0.

Až semifinále pořádně prověřilo naše kluky. Představil se proti nám tým IBK Easy Army - výběr plzeňských hráčů. Pěkný zápas s velkou kvalitou z obou stran skončil našim vítězstvím 3:2.


Ve finále nás pak čekal příliš neoblíbený Benešov. A i když to první půle nepřipomínala, tak ve druhé půli se neoblíbenost soupeře naplno projevila. Možná nezkušenost a až přílišná pohoda v našich řadách zapříčinila finálový obrat a nám 2. místo..

I přes finálový nezdar však hodnotíme turnaj jako velice úspěšný. Celý víkend jsme si moc užili a opět jsme byli jako jedna parta. Za sebe mohu říci, že už se nemohu dočkat již za týden dalšího turnaje - Hummel Open Game v Brně, kde v kategorii BU15 obhajujeme loňské zlato. 

Na turnaji jsme měli zastoupení i v kategorii BU17. Dorostenci odehráli také úspěšný turnaj, bohužel však i pro ně znamenala první porážka v turnaji konečnou, bohužel již ve čtvrtfinále. Přesto vítězství ve skupině a vyrovnané čtvrtfinále není rozhodně ostudou, naopak.

Všem hráčů BU15 i BU17 díky za super turnaj a těším se na další Sparťanské akce!

Na momenty a zážitky z turnaje se můžete podívat v našem krátkém videu, které sestříhal jeden z trenérů Dan Wertheim.

https://www.youtube.com/watch?v=G2_JkqdVGA4