Speciální trénink: Martin Beneš přijde předat zkušenosti brankářům.

Tento čtvrtek navštíví elévky na jejich tréninku hráči ze sparťanského Áčka, aby si společně zatrénovali a předali svým nástupcům cenné florbalové rady. Prvním hostem z mužského Áčka je brankář Martin Beneš!

30. listopad -1
Speciální trénink: Martin Beneš přijde předat zkušenosti brankářům.
Tuto neděli odehrála Sparta proti Mladé Boleslavi poslední utkání základní části AutoCont Extraligy. Do utkání sparťané vstoupili velmi dobře, ale přes výpadky v koncentraci se bohužel museli naši hráči smířit s porážkou. Teď se již musí muži soustředit na 1. kolo play-down, kde na Spartu čeká Liberec  Při tomto milníku letošní sezóny jsme pro naše mladší  kategorie připravili v pořadí již druhý speciální trénink pod taktovkou ostřílených borců z mužského Áčka, kteří celou sezónu sváděli souboje s těmi nejlepšími týmy. 

Speciální trénink proběhne příští čtvrtek 7. března a možnost zatrénovat si se sparťanskými borci budou mít tentokrát elévkové, kteří náš elitní tým provázeli po celou sezónu svým fanděním a podporou z tribun. Elévkové společně s přípravkou dokázali během sezóny přivést do sparťanských tribun skvělých 537 fanoušků a nyní je našich mužích, aby předali cenné zkušenosti svým mladším spolubojovníkům. Součástí tréninků budou i zajímavé dovednostní soutěže, ve kterých si budou moci mladí sparťané vybojovat odměnu za celosezónní pot a dřinu!

V tomto článku Vám budeme postupně odhalovat a více si představíme hráče, kteří se tréninku zúčastní. Jedním z nejdůležitějších článků každého týmu jsou muži, kteří jsou často poslední instancí mezi míčkem a brankovou čárou - Brankáři! Výborný brankář nejen chytá soupeřovy šance, ale dodává motivaci a bojovnost především vlastnímu týmu. Brankář, na kterého se může tým spolehnout je jedním ze základních stavebních kamenů dobré hry, a proto se ve Spartě snažíme rozvíjet brankářské schopnosti již od útlého věku hráčů. Mladým elévkům tentokrát přijde předat cenné rady Martin Beneš, který je stále dle úspěšnosti zákroků pátým nejlepším brankářem v Extralize. 


Florbalová kariéra Martina Beneše začala v oddíle FB  Hurrican Karlovy Vary, kde byl 23. srpna 2006 zaregistrován do evidence ČFbU. O dva roky později přestupuje nadějný brankář do celku TJ Sokol Královské Vinohrady, se kterým v sezóně 2008/2009 vyhrává základní část 1. ligy mužů, ale další postup končí v 1. kole play-off. Do následující sezóny si Martina vyhlédlo extraligové SSK Future za které odehrál 21 zápasů. Po roční stáže v týmu FBC Kladno se vrací opět do Future, kde působí až do 19. září 2012, kdy jej do svých služeb získává Sparta. 

V letošní sezóně se Martin Beneš pravidelně střídal ve sparťanské brance s Michalem Kotoučkem, ale zranění prostředníčku mu znemožnilo nastupovat v závěru základní části AutoCont Extraligy. Své umění předvedl tento šestadvacetiletý brankář například při samostatných nájezdech v utkání proti Otrokovickým panterům, kdy zlikvidoval všechny pokusy soupeře a zajistil sparťanům cenný bod navíc. Jeho 83.44% úspěšnost zákroků ho zařadila mezi nejlepších pět brankářů Extraligy. Věříme, že naše dorůstající brankářské hvězdy získají od Martina Beneše ty nejlepší zkušenosti a návyky a jejich umění se bude dále jen zlepšovat.

Benny
Martin Beneš v zápase proti FbŠ Bohemians (Foto: xflorbal.cz)

Tento článek budeme během tohoto týdne pravidelně aktualizovat s informacemi o jednotlivých hráčích, kteří se tréninku zúčastní a taktéž budete moci nahlédnout, jak tvrdě trénují naši muži. Sledujte náš web a Facebook a dozvíte se ty nejčerstvější informace.