Elévky se v prvním koši rozhodně neztratily

Elévky odehrály 2. ligový turnaj

29. říjen 2017
Elévky se v prvním koši rozhodně neztratily

2. turnaj - 22. 10. 2017,  BB ARENA Letňany - hřiště 3, Praha 9

Liga elévek 3+1 - skupina 3 – A, 1. koš

  

Neděle 22. října byla stanovena jako druhý hrací den soutěže Elévek. Díky tradičním rošádám týmů mezi výkonnostními koši kvůli pořadatelství domácích zápasů, které se losuje ještě před startem ligového ročníku a nezohledňuje tak aktuální situaci v tabulce, tentokrát Sparťanky nahlédly do koše nejvyššího. Při premiérovém startu v sezóně 2017/18 minulý víkend na Tatranu (odkaz na minulý report) se ale naše nejmladší holky ve druhém koši namlsaly, takže obavy z měření sil s nejlepšími celky soutěže v kabině nepanovaly. Právě naopak, těšení bylo veliké. A to i proto, že vzhledem k lichému počtu účastníků turnaje se hrálo systémem každý s každým, takže je čekaly netradičně hned 4 zápasy.

 

První utkání proti Tigers FK Jižní Město (v minulosti hrající pod hlavičkou sponzora "Herbadent") potvrdilo, že se sparťanské hráčky nemusí konfrontace s papírově nejkvalitnějšími týmy soutěže obávat. Holky v rudých dresech hře zcela dominovaly, vývoj zápasu měly jasně pod kontrolou, soupeřky k ničemu vážnějšímu nepustily. A to i v okamžicích, kdy jsme měli na hřišti nejmladší možnou sestavu. Po poločasech 5:1 a 2:0 zapisujeme do tabulky zasloužené 3 body.

Do dalšího zápasu s Fat Pipe Florbal Chodov upravujeme složení útočných dvojic tak, aby byla pokaždé na hřišti jedna zkušenější (starší) a druhá méně zkušená (mladší) hráčka. Menší koncentrace v úvodu zápasu, zapříčiněná nečekaně hladkou výhrou v prvním mači, si ale vybírá svou daň. Byť má hra relativně vyrovnaný průběh, poločasové skóre 1:4 hovoří jasně. Ve druhé polovině sice manko dotahujeme, ale nestačí to. Vítězný gól dává soupeř. Za výkon ve druhé desetiminutovce se ale rozhodně nemusíme stydět. Ostatně, kdo cizí by si před zápasem vsadil na to, že budeme s Chodovem hrát vyrovnanou partii? Sparťanky si po zápase vyslechnou pochvalu za to, že se nevzdaly a bojovaly až do konce. A také pár kritických slov za individuální chyby v obrané fázi hry.

 

Třetím soupeřem, se kterým v letňanské BB Areně křížíme florbalky, je FBC Texas DDM Praha 6. Soupeřky jsou do pole sice jen čtyři, tzn. mají jedinou hráčku na střídání, přesto nás jednoznačně přejedou 5:10. Hrají chytře kombinačně, prostorově úsporně, technicky. My jsme nepřesní vepředu, nedaří se nám kombinace, téměř všechny branky dáváme po individuálních akcích. Hodně běháme bez míčku. Směrem dozadu jsme nedůrazní, nedůslední, nepozorní. Hrajeme nejhorší zápas turnaje. Nic nepomáhá ani šachování se sestavou. Ale co, jak se říká, nejsme muzikanti, abychom pořád vyhrávali. Hlavní je poučit se z chyb a s chutí, odhodláním a vervou nastoupit na dalšího soupeře.

 

Jako poslední v řadě nás totiž čeká budoucí vítěz dnešního turnaje, pořádající Black Angels. Jejich skóre je zatím impozantní - 11:3, 10:2, 9:2 … naše motivace o to větší. Vloni sehraná kostra týmu jede na doraz, nováčci se snaží nezaostávat a mezi mantinely rovněž odevzdávají svá maxima. Po poločase sice prohráváme 2:4, nic ale není ztraceno. A to ani za stavu 2:5. Půl minuty před koncem naše holky dotahují na 6:6! Remízu se jim ale nakonec udržet nedaří. Nejspíš tečovaná střela ze střední vzdálenosti končí 15 sekund před závěrečným hvizdem v naší síťce. Sice vrháme všechny síly do útoku, ještě nastřelíme tyčku a v nastalém závěru před brankovištěm dvakrát i gólmanku soupeře, body si ale nakonec ze zápasu neodnášíme. To ale nevadí! Za to, jak bojovaly, si holky zaslouží velkou pochvalu.

 

Na příští turnaj se vracíme do druhého koše. Rozhodně máme na to ho vyhrát a do prvního se vrátit. Svou vlastní zásluhou. Stačí naplno pracovat a na hřišti nechat tělo i duši.