Z derby bere všechny body Bohemka.

Ani třetí superligové kolo Spartě body nepřineslo. Po špatné úvodní pasáži se sparťané dokázali do utkání vrátit. Nakonec však Bohemians po velkém boji podlehli 7:8.

30. listopad -1
Z derby bere všechny body Bohemka.

První velkou šanci v utkání měli hned v úvodu sparťané. Po pěkné kombinaci se řítil sám na brankáře domácích Časar, bohužel nezakončil přesně. Skóre se poprvé v utkání hnulo už na začátku třetí minuty, kdy přesně zamířil kapitán domácích Bagin. Už čtyřicet vteřin po Baginovi navýšil vedení domácích Kisugite. O další čtyři minuty bylo Spartě ještě hůře. Na 3:0 z pohledu domácích zvýšil Růžek. Sparťané se z nepovedeného začátku rychle probrali a díky brankám Jaroše a Bíny snížili na 2:3. Chvíli po Bínově brance dostali sparťané navíc možnost přesilové hry. Místo vyrovnání ovšem přišel přesný zásah domácích, kteří díky Poláčkovi opět vedli o dvě branky. Čtyři minuty před koncem první třetiny dostala Sparta další možnost přesilové hry, bohužel opět bez gólového efektu, a tak první třetinu ovládla Bohemka 4:2. „První třetinu jsme začali opravdu špatně. Hned na úvod jsme dostali tři góly. Po obdržených brankách jsme se dostali trochu pod tlak, ale naštěstí jsme se dokázali do utkání vrátit,“ uvedl k první třetině Slovinec Košir.

Již pět minut po začátku druhé třetiny dokázali Sparťané s Bohemkou srovnat krok. Nejprve se za Spartu prosadil Časar a chvíli po něm Vrána. V této fázi utkání byli sparťané lepším týmem. Vítr z plachet jim v polovině utkání vzalo vyloučení Ujhelého. Sparťané své přesilové hry nevyužili, za to hráči Bohemians zužitkovali hned svou první příležitost. Už po dvaceti vteřinách využil výhodu přesilové hry Šárka a domácí tak šli znovu do vedení. Dvougólové vedení si klokani vzali zpět už za půl minuty. Po chybě v rozehrávce Sparty se opět prosadil Šárka. Snížení Sparty přišlo na začátku třicáté šesté minuty, kdy se podruhé v utkání prosadil Jaroš. Před koncem druhé části měli sparťané další možnost přesilové hry, ale stejně jako ty předchozí, tak i tato zůstala nevyužita. Druhou třetinu viděl slovinský talent takto: „Ve druhé třetině jsme měli hodně šancí, které bohužel nejsme schopní proměnit.“

Sparťané začínali třetí třetinu se ztrátou jedné branky, kterou se snažili rychle dorovnat. V padesáté minutě se ovšem z branky radovali domácí. Rychlý protiútok využil Kisugite. Už za necelou minutu Spartu opět přiblížil Marvánek, který chytře otřel balónek o nohu gólmana domácích. Klokani na začátku padesáté třetí minuty, zásluho Šimka, opět Spartě odskočili. Pasáž s góly na obou stranách završil v padesáté šesté minutě Vrána, který opět snížil na rozdíl jediné branky. Srovnat už se sparťanům bohužel nepodařilo, a tak po třech kolech zůstávají stále bez bodů. „V každé třetině jsme se museli vracet do zápasu, stále jsme prohrávali. Ve třetí třetině jsme opět udělali dvě chyby, které nás stály další obdržené branky. Myslím si, že musíme hodně zapracovat na zakončení a hlavně na přesilové hře, které jsme dnes měli čtyři a žádnou neproměnili,“ uzavřel své hodnocení utkání Košir.

FbŠ Bohemians - ACEMA Sparta Praha 8:7
branky: 3. Vojtěch Bagin, 3. Martin Kisugite, 7. Adam Růžek, 13. Martin Poláček, 31. Jakub Šárka, 31. Jakub Šárka, 51. Martin Kisugite, 53. Martin Šimek - 8. Jaroslav Jaroš, 12. Milan Bína, 23. Luka Časar, 25. Jakub Vrána, 36. Jaroslav Jaroš, 51. Jan Marvánek, 56. Jakub Vrána; rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl; vyloučení: 4:1; využití: 1:0; diváků: 263; zásahy brankářů: Ivan Ponomarev 19 - Martin Beneš 20; po třetinách: 4:2, 2:3, 2:2;

Dále čtěte