Prospaná první třetina nás bohužel stála zápas, říká Zouzal!

Ve druhém kole Tipsport Superligy se Sparta postavila Chodovu, který Spartu v minulém ročníku vyřadil ve čtvrtfinále. Tým z Jižního Města si rozhodující náskok vytvořil už v první třetině. Sparťané se poté ještě snažili výsledek zvrátit, ale mistrovský Chodov si svůj náskok zkušeně pohlídal.

30. listopad -1
Prospaná první třetina nás bohužel stála zápas, říká Zouzal!

Stejně jako v prvním kole proti Brnu, tak i dnes proti Chodovu vstoupili sparťané do utkání skvěle. Už ve třetí minutě se po samostatném úniku prosadil Košir. Sparťané si poté vytvářeli další šance na vstřelení druhé branky, ovšem přesně mířili pouze chodovští. Na konci osmé minuty za Chodov srovnal Vávra a v jedenácté minutě otočil skóre na stranu mistra Fiala. Po dvou obdržených brankách sparťané přestali hrát a trestem jim byly další tři góly ve vlastní síti. Nejprve se v čase 11:48 prosadil Běloch. Už čtrnáct vteřin po Bělochově brance udeřil Chodov znovu, když přesně zamířil Chmelíček. Hrůznou první třetinu poté z trestného střílení dokonal Dóža, který tak stanovil skóre po první třetině na 5:1 pro Chodov. „Do zápasu jsme nastoupili, dle mého názoru, slušně a Chodov přehrávali. Po vstřeleném gólu jsme začali dělat zbytečné chyby, které nás v konečném součtu stály zápas,“ řekl k první části zápasu mladík Zouzal.

Do druhé třetiny vstoupila Sparta s obměněnou sestavou. Změny v sestavě sparťany nakoply a už ve čtvrté minutě druhé třetiny za Spartu snížil Jaroš. Po Jarošově brance měli sparťané mnoho šancí na snížení, bohužel žádná z nich gólem neskončila. Při sparťanském tlaku zbývaly Chodovu rychlé brejky a právě jeden z nich využil ve třicáté šesté minutě bekhendovou střelou Strachota. Tři minuty po Strachotovi přidal další branku hostů Pražák, který zvýšil už na 7:2. Ani za tohoto stavu sparťané nesložili zbraně a do konce třetiny stihli ještě dvakrát snížit. Nejprve se na začátku čtyřicáté minuty prosadil podruhé v utkání Jaroš. Pět vteřin před koncem druhé části poté upravil na 4:7 Marvánek. Druhou třetinu zhodnotil Zouzal takto: „O přestávce nastaly nějaké změny v sestavě a naše hra se zlepšila. Vytvářeli jsme si šance, bohužel jsme je nevyužívali a zase jsme dostali zbytečné a zároveň i smolné branky, kterými si Chodov stále držel své vedení.“

Ve třetí třetině tak bylo ještě o co hrát. Chodov byl stále na dostřel. V začátku třetí třetiny však Chodov ukázal svou zkušenost. Všechny sparťanské šance pochytala jeho obrana a Pražák s Chmelíčkem poté zvýšili na 9:4. Sparťané se ani přes pětigólové manko nechtěli před skvělou domácí kulisou vzdát. Na konci padesáté čtvrté minuty snížil na 5:9 Košir. Minutu po něm vymetl horní růžek chodovské branky Ujhely. Pět minut před koncem zápasu se tak sparťané dostali zpět na dostřel. Chodov však Spartu do žádného závěrečného tlaku nepustil a pohlídal si tak své vítězství 9:6. „Do třetí třetiny jsme šli plní odhodlání se zápasem ještě něco udělat a stav překlopit na svou stranu, ale bohužel jsme hned na začátku obdrželi dvě branky. Ve zbytku zápasu jsme si dokázali vytvořit dobré šance a dokonce z nich i vytěžit góly. Prospaná první třetina nás bohužel stála zápas. Do dalšího zápasu se musíme poučit z chyb a věřím, že se nám podaří získat první body v letošní sezóně,“ zhodnotil utkání Zouzal.

ACEMA Sparta Praha - FAT PIPE FLORBAL CHODOV 6:9
branky: 3. Robert Košir, 24. Jaroslav Jaroš, 40. Jaroslav Jaroš, 40. Jan Marvánek, 54. Robert Košir, 55. Lukáš Ujhelyi - 8. Marek Vávra, 11. Jan Fiala, 12. Jan Běloch, 13. Filip Chmelíček, 19. Patrik Dóža, 36. Michal Strachota, 39. Petr Pražák, 45. Petr Pražák, 47. Filip Chmelíček; rozhodčí: Jiří Dolanský - Vojtěch Sýkora; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 580; zásahy brankářů: Michal Kotouček 8, Martin Beneš 10 - Jan Barák 21; po třetinách: 1:5, 3:2, 2:2;

Dále čtěte