Souboj s mistry už tuto neděli. Čtvrtfinále už je minulost, říká Rebro!

Už ve druhém kole, které se odehraje tuto neděli 25. září od 17:00 na Podvinném mlýně, dojede na první konfrontaci Sparty a Chodova od loňské čtvrtfinálové série, ve které sparťané pozdějšího mistra pořádně trápili.

30. listopad -1
Souboj s mistry už tuto neděli. Čtvrtfinále už je minulost, říká Rebro!

Chodov v minulém ročníku Tipsport Superligy zažil svou historicky nejúspěšnější sezónu, když nejprve ovládl základní část a poté i celé play-off. Sparťané se s Chodovem v loňské sezóně střetli hned devětkrát. Dvakrát v základní části Superligy, jednou v poháru a poté šestkrát v play-off. V základní části i v poháru odcházel vždy jako vítěz tým z Jižního Města, proto nebylo s podivem, že si jako jasný vítěz základní části a velký adept na titul, vybral právě Spartu. Sparťané však ukázali, že play-off je jiná soutěž a velkého favorita pořádně trápili. Sparta dokázala Chodov dvakrát porazit a minimálně v jednou dalším utkání byla dalšímu vítězství velmi blízko. Tým z Jižního Města sérii ukončil až v šestém utkání, a to díky Tylovi, který do série zasáhl poprvé právě až v šestém utkání.

Ač Chodov své první utkání v letošní sezóně nedohrál až do jeho konce, tak se opět ukázalo, že jeho největší zbraní bude opět ofenzivní síla. Útočné trio Dóža, Tyl a Koutný stihlo za necelé dvě třetiny dopravit do branky Bohemky hned čtyři z pěti vstřelených chodovských branek.

Chodov v letních měsících zaznamenal jednu velkou ztrátu, a to odchod Toma Ondruška, který se vydal do švédské SSL, kde bude hájit barvy Warbergu. Odchod Ondruška Chodov vyřešil příchodem jiného střelce. Na Jižní Město se z Tatranu Střešovice přesunul Marek Vávra, který za 6 sezón v nejvyšší soutěži stihl nastřádat už 190 kanadských bodů. K utkání Sparty s Chodovem nám řekl pár slov Martin Rebro.

První utkání sezóny, ve kterém se vám postavilo Brno, jste ztratili ve druhé třetině. Co se stalo, že jste odehráli takto špatnou třetinu?

Po zpětném video rozboru jsme zjistili, že né každý pochopil instrukce, které jsme si řekli o první pauze. Ve výsledku byla na hřišti lajna, která hrála více variant a v obraně pak vznikaly těžko řešitelné situace.

Jak bys první utkání zhodnotil z celkového pohledu?

V celkovém výsledku jsme prohráli, což mluví za všechno. Stále dostáváme laciné góly, které nás pak stojí zápas. Důležité je se z toho poučit.

Nyní vás čeká mistrovský Chodov, který vás v loňském ročníku vyřadil ve čtvrtfinále. Berete toto utkání i jako malou odvetu za toto vyřazení?

Čtvrtfinále už je minulost a myslím si, že i kluci to takhle berou. Jediné, co si z těchto zápasů bereme, jsou zkušenosti, pro a proti, co se povedlo a co se naopak pokusíme zlepšit.

Chodov v létě opustil střelec Ondrušek. Myslíš, že tento odchod něco na hře nebo síle soupeře změní?

S Ondruškem určitě odešlo pár kanadských bodů, ale Chodov je i tak hodně kvalitní a myslím si, že nebude mít problém ho nahradit. Navíc přišel Mini Vávra. Nejspíše se změní jejich hra v přesilovce a na to se budeme muset zaměřit.

Bude se nedělní utkání v něčem podobat těm z play-off?

Myslím si, že půjde o úplně jiný zápas. Je začátek nové sezóny, oba týmy se přes léto trochu změnily a vše si teprve sedá. Určitě chceme, abychom hráli minimálně stejně rychle a s obdobným nasazením, jako před pár měsíci. Přál bych si, aby se nedělní utkání podobalo těm z play-off atmosférou. Ta byla skvělá.