Sparťanům začátek sezóny nevyšel. Brnu podlehli 4:7.

V utkání prvního kola Tipsport Superligy se domácí Sparta utkala s brněnskými Buldoky. Spartě dlouho očekávaný start sezóny nevyšel, když Brnu podlehla 4:7.

30. listopad -1
Sparťanům začátek sezóny nevyšel. Brnu podlehli 4:7.

Žádné oťukávání na začátek sezóny na Podvinném mlýně vidět nebylo. Už na začátku čtvrté minuty se prosadili sparťané. Po Svatošově přiťuknutí se tvrdou střelou od půlky prosadil Kalaš. Brno ovšem rychle srovnalo. Po standardce z rohu na polovině Sparty se prosadil hostující Mendrek. Ve dvanácté minutě Brno skóre otočilo. Z rychlého brejku, kdy se dva brněnští řítili sami na Beneše, poslal Brno do vedení Koutný. Sparťané však zvládli na gól Brna rychle odpovědět. V polovině čtrnácté minuty se prosadil Milan Bína, který tak stanovil konečné skóre po první třetině na 2:2. „Šance jsme si v první třetině vytvářeli, ale sráželi nás naše chyby. Nebýt jich, první třetina by skončila 2:0 pro nás a dál jsme mohli hrát s větším klidem,“ uvedl Slovinec Luka Časar.

Po vyrovnané první třetině Sparta úplně vypadla z tempa. Sparťanům se nedařilo dostat ke své hře. Brno bylo od začátku prostřední části lepší a odměnou jim v polovině třetiny byly dvě branky. Nejprve se ve dvacáté deváté minutě prosadil Coufal. Tři minuty po něm navýšil vedení Brna svou druhou brankou v utkání Mendrek. I přes další šance se už Brňané ve druhé třetině neprosadili a Sparta tak před závěrečnou třetinou prohrávala 2:4. Druhou třetinu ohodnotil Luka Časar takto: „Chtěli jsme nastoupit s daleko lepší obranou, která by nám pomohla tlačit se více do útoku. Bohužel to bylo úplně naopak. Soupeř měl daleko více prostoru a naši laxnost zkušeně trestal.“

I po nepovedené druhé třetině se sparťané nehodlali vzdát. Necelé čtyři minuty po jejím začátku se po přihrávce Zemana, poprvé ve sparťanském dresu, prosadil Kareš, který tak snížil na rozdíl jediné branky. Nabuzeni Karešovým gólem se sparťané dál tlačili před branku hostů. Brno při tlaku Spartu hrozilo rychlými brejky. Bohužel jeden z nich využil v polovině padesáté třetí minuty Coufal, který Brnu vrátil dvou brankové vedení. Už čtyřicet vteřin po Coufalově brance, ale Sparta opět snížila. Po přihrávce Bíny se prosadil Krejča. Sparťané se dál snažili stav utkání srovnat. Poslední tři minuty zkoušeli hru s šesti muži na hrací ploše. Bohužel ani hra s hráčem navíc ke srovnání nevedla, naopak Brno dvakrát trefilo přes celé hřiště prázdnou branku a upravilo na konečných 4:7. „V šatně jsme si řekli, že to takhle dál nejde. Udělali jsme pár změn v sestavě, které nás nakopli. Především změněná třetí lajna hrála dobře. Šance na srovnání jsme měli, bohužel ani při hře v šesti jsme neprosadili. Příští neděli se musíme hodně zlepšit a proti Chodovu nastoupit s větším sebevědomím,“ zhodnotil poslední část Časar. Možnost nápravy mají sparťané už příští neděli 25. září, kdy v 17:00 vyzvou na Podvinném mlýně mistrovský Chodov.

ACEMA Sparta Praha - itelligence Bulldogs Brno 4:7
branky: 4. Daniel Kalaš, 15. Milan Bína, 44. Michal Kareš, 54. Jan Krejča - 4. Jakub Mendrek, 13. Jiří Koutný, 29. David Coufal, 32. Jakub Mendrek, 53. David Coufal, 60. Jiří Bauer, 60. Petr Kadlec; rozhodčí: Petr Černý - Jiří Janoušek; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 390; zásahy brankářů: Martin Beneš 39 - Filip Kuhn 50; po třetinách: 2:2, 0:2, 2:3;

Dále čtěte