Naši fanoušci jsou důvod, proč se nám doma tak daří, říká Marvánek!

Dlouhé čekání je pomalu u konce. Nyní už se opět bude hrát o důležité body. První tři bude chtít Sparta získat hned v 1. kole Tipsport Superligy, které je na programu už tuto neděli. Sparťané od 17:00 vyzvou na Podvinném mlýně Bulldogs Brno!

30. listopad -1
Naši fanoušci jsou důvod, proč se nám doma tak daří, říká Marvánek!

Brno v minulé sezóně postoupilo až do semifinále, kde skončilo, stejně jako Sparta ve čtvrtfinále, na hokejkách pozdějšího mistra z Chodova. Brno preferuje nepříjemnou osobní obranu, se kterou se sparťané v minulé sezóně těžce vyrovnávali. Ve dvou posledních vzájemných zápasech mezi Spartou a Brnem odcházeli z haly vždy vítězně Brňané. První loňské utkání ovládlo Brno na své palubovce 6:3, když vedlo už 6:1 a sparťané výsledek korigovali až v závěru. Pro druhé vzájemné utkání vyměnila Sparta svou tradiční domácí halu na Podvinném mlýně za halu míčových sportů v Karlových Varech, kam vyvezla Superligu. V utkání od začátku diktovali tempo brněnští hráči, kteří nakonec dokráčeli k pohodlnému vítězství 9:2. O další motivaci do prvního kola tak mají sparťané postaráno. Tyto výsledky a výkony rozhodně nebudou chtít znovu opakovat.

Brněnský kádr před sezónou opustili jeho dvě velké osobnosti. Kariéru se rozhodl ukončit brněnský kapitán a dlouholetý reprezentant se zkušenostmi se zahraničním angažmá Aleš Jakůbek. Druhou velkou ztrátou je poté odchod střelce Radka Krajcigra do Mladé Boleslavi. S odchody Krajcigra a Jakůbka přišlo Brno celkem o 43 gólů v základní části, což bylo 26 % celkové brněnské gólové produkce. Mezery po těchto dvou odchodech vyřešilo Brno příchodem finského snipera Villeho Alkkiho, který do Brna přišel z finského Westend Indians a slovenského seniorského reprezentanta Martina Grlického.

K prvnímu kolu se krátce vyjádřil neproduktivnější sparťanský obránce posledních sezón Honza Marvánek.

Jak se těšíš na začátek sezóny?

Letní pauza byla jako vždycky dlouhá, zvlášť když jsme potřetí za sebou skončili už ve čtvrtfinále. Na zápasy se hráči těší vždycky nejvíc, nikoho nebaví jen trénovat. A já nejsem výjimkou.

Co říkáš na los, který vám na první kolo přisoudil nepříjemné Brno?

Pokud mám být upřímný, tak z losu prvního kola jsem moc nadšený nebyl. Brněnská osobní obrana nikomu moc nevoní, ideální soupeř na rozjezd to tedy není.

Co od Brna očekáváš?

Soupeř bude pravděpodobně velice dobře připraven fyzicky se snahou donutit nás k chybám v rozehrávce. Naše trpělivost v rozehrávce by měla být jedním z klíčů k vítězství.

V play off byla na Podvinném mlýně skvěla atmosféra, co to pro vás znamenalo?

Nemyslím si, že to bylo jen v play-off. Po celou sezónu byla cítit z hlediště podpora. Myslím si, že naši fanoušci jsou podstatný důvod toho, proč se nám v domácích zápasech tak daří. Věřím, že tuto neděli opět z velké části zaplní tribuny a poženou nás za třemi body!