Sparta Umeå Scandic Cup uzavřela těsnou prohrou!

Ani napotřetí nedokázali sparťané na Umeå Scandic Cupu zvítězit. Tentokráte ve vyrovnaném utkání podlehli švédskému Hudik/Björkberg IBK 4:6.

30. listopad -1
Sparta Umeå Scandic Cup uzavřela těsnou prohrou!

Sparťané vstoupili do svého posledního utkání ve skupině velmi aktivně a právě díky své aktivitě se poprvé na turnaji dostali do vedení. Svatoš ve třetí minutě přistrčil míček Krejčovi a ten se nemýlil. Vedení sparťanům dlouho nevydrželo. Švédové srovnali skóre už minutu po Krejčově gólu. Po úvodních gólech se hra uklidnila. Další branka padla až v sedmnácté minutě, kdy Švédové využili hned svou přesilovku v utkání a uzavřeli tak gólový účet první třetiny.

Na začátku prostřední části sparťané na chvíli vypadli z tempa. Řadu několika chyb Hudik potrestal dvěma góly a odskočili tak Spartě na 4:1. Po obdržených brankách se sparťané opět začali více tlačit před branku soupeře. Odměnou za aktivitu jim byla branka Časara, který dorazil přízemní střelu Kadocha. Sparta dále útočila, bohužel její tlak přerušilo další oslabení, které ve třicáté osmé minutě Hudik potrestal.

Sparťané na svého soupeře, na začátku třetí části, ztráceli tři branky, ale rozhodně nic nevzdávali. Ve čtyřicáté šesté minutě se po krosové přihrávce Rebra ze vzduchu prosadil Jaroš a snížil na 3:5. Plány na vyrovnání si sparťané pokazili o dvě minuty později kdy Hudik potrestal chybu v rozehrávce. Sparťané však ještě měli přes dvanáct minut na to s utkáním něco udělat. Dlouho se jim však skórovat nedařilo. Dvě minuty před koncem utkání se pak odhodlali ke hře v šesti, kterou využili půl minuty před koncem. Bohužel více už toho Sparta nestihla, a tak i své poslední utkání na turnaji prohrála.

V žádném utkání sparťané vyloženě nepropadli a vždy alespoň část utkání dokázali s favorizovanými soupeři držet krok. Teď už žádné další přípravná utkání na Spartu nečekají. Vše už nyní začíná směřovat k 18. září, kdy sparťané otevřou sezónu proti brněnským Buldokům.