Proti Oulu rozhodla sparťanská nedisciplinovanost!

Stejně jako v prvním utkání, tak i dnes drželi sparťané se soupeřem dlouho krok. Velké množství trestných minut v druhé části utkání ovšem znemožnilo naději na dobrý výsledek.

30. listopad -1
Proti Oulu rozhodla sparťanská nedisciplinovanost!

První třetina se nesla v podobném duchu jako ta proti švédskému Dalenu. Sparťané se dobře pohybovali po hřišti a proti běhavému soupeři si vytvářeli dobré pozice pro skórování. První se však z gólu radoval finský celkem, který ve čtrnácté minutě otevřel skóre. Netrvalo dlouho a sparťané dokázali po krásné akci. Zouzal našel před prázdnou brankou Košča a bylo srovnáno. Další branky už první třetině nepadly, a tak se šlo do šaten za smírného stavu 1:1.

Od začátku druhé části se více na balónku držel finský tým. Sparťané se však oproti utkání s Dalenem poučili, drželi pevnou obranu a hrozili z protiútoků. Dlouho se prostřední třetině držel nerozhodný stav, bohužel chvíli před koncem přišla zbytečná chyba Sparty, kterou Oulu využilo a šlo tak do vedení 2:1.

Sparťané vstupovali do poslední třetiny s velkým odhodláním otočit skóre. Zbytečnými fauly se však sami připravili o lepší výsledek. Chvíli po začátku třetině byl za vzdálenost vyloučen Koščo. Po minutě oslabení byl na trestnou lavici ke Koščovi poslán i Svatoš. Oulu nepotřebovalo mnoho času a nabídnutou přesilovku 5 na 3 využilo. Sparťané však neskládali zbraně. Po přiťuknutí Košira přesně zamířil Bína a snížil tak na 2:4. Naděje na zvrat ovšem nevydržela dlouho. Necelých deset vteřin po Bínově brance vrátil Oulu tříbrankové vedení Olli. Pět minut před koncem přišla pro Spartu další komplikace. Pětiminutový trest vyfasoval Rebro. V dlouhém oslabení Oulu upravilo stav utkání na konečných 7:2.

Dvě třetiny vyrovnané utkání tak kvůli vlastní nedisciplinovanosti skončilo další prohrou Sparty. Zítra čeká sparťany poslední utkání ve skupině, ve kterém se s Hudik/Björkberg IBK poperou o třetí místo.