Sparta na domácí Dalen nestačila!

Po dlouhé a náročné cestě na sever Švédska se sparťané ve svém prvním utkání Umeå Scandic Cupu postavili proti největšímu favoritovi turnaje švédskému Dalenu. První třetina utkání byla vyrovnaná, v té druhé, i kvůli pětiminutovému vyloučení Sparty, začal úřadovat domácí celek a utkání výsledkově jasně ovládl.

30. listopad -1
Sparta na domácí Dalen nestačila!

Na žádné rozkoukávání nebyl čas. Utkání už od svého začátku bylo v ostrém tempu. Sparta do utkání vstoupila dobře a dokázala držet s Dalenem krok. Šance si dokázali vytořit oba týmy, ale z prvního gólu se radoval Dalen, když se prosadili ze středu hřiště. Sparťané však dále dobře bránili a díky dobrému napadání a přesné střele Prunera srovnali na 1:1. Švédové měli v první třetině častěji míček na svých hokejkách, ale všechny jejich pokusy končily na dobrých blocích nebo na gólmanu Benešovi. Sparta naopak hrozila z rychlých brejků.

Druhou třetinu poznamenalo pětiminutové vyloučení Košira, který na útočné polovině nešetrně trefil jednoho z hráčů domácích a putoval tak na trestnou lavici. V pětiminutovém oslabení byli sparťané pod neustálým tlakem, ze kterého Dalen vytěžil dvě branky a odskočil Spartě na 3:1. Sparta po obdržených brankách ztratila svou koncentraci z první třetiny, čehož takto zkušený soupeř bezezbytku využil a začal trestat. Hráči Dalenu do konce druhé třetiny postupně přidali další tři branky. Sparťané po nesportovním zahození hokejky hráčem Dalenu dostali výhodu přesilové hry tu i přes několik dobrých šancí nedokázali využít, a tak do poslední části vstupovali za stavu 1:6.

Do třetí třetiny se v brance vystřídali strážci sparťanského brankoviště a nový impuls se na hře Sparty projevil pozitivně. Sparťané opět začali lépe bránit a hrát důrazněji. S lepší obranou zároveň přišli gólové šance, bohužel žádnou z nich se nepodařilo využít. Sparťané se snažili stále více tlačit před branku soupeře, ten ale z dvou brejkových situací vytěžil další dvě branky a stavil tak konečné skóre na 8:1 pro domácí.

Konečný výsledek hovoří jasně pro švédský celek, některé pasáže hry, především pak první třetina ukázaly, že do dalších zápasů mají sparťané na čem stavět. Předvést, jak se z utkání poučili, mohou už dnes od 18:00 proti finskému OLS Oulu.