Vyhlášení Sparťana sezony 2018/2019 se blíží, klub ocení celkem 23 Sparťanů napříč celým klubem!

Již tradiční klubové ocenění Sparťan sezony se pomalu blíží. V rámci Superligového utkání ACEMA Sparta Praha vs. Black Angels 17. listopadu od 17:00 budeme vyhlašovat celkem 23 Sparťanů sezony za uplynulou sezonu 2018/2019. Co takové ocenění vlastně znamená?

Vyhlášení Sparťana sezony 2018/2019 se blíží, klub ocení celkem 23 Sparťanů napříč celým klubem!

Ocenění Sparťan sezony je klubové ocenění, které má vyzdvihnout hráče v jednotlivých věkových kategoriích a v první řadě má sloužit jako motivace do další práce, ať už hráče, který ocenění získal nebo ostatní hráče, kteří mají možnost na sobě v klubu pracovat a ocenění získat například další rok. ,,Jedná se o ocenění pro hráče, který na sobě v poslední sezóně nejvíce pracoval, šel příkladem svým spoluhráčům a zaznamenal výrazné výkonnostní zlepšení. Cílem je takového hráče vyzdvihnout a ukázat na jeho příkladu cestu dalším," říká k tradičnímu klubovém ocenění sportovní manažer Sparty Jaroslav Berka.

Proč klub takovou cenu udílí, co je hlavním cílem? ,,Jde o jistý druh motivace, myslíme si, že je třeba ocenit hráče, kteří u nás v klubu dobře pracují, navíc, do poslední chvíle nikdo neví, kdo cenu za uplynulou sezonu získá. Je to tedy moment překvapení a napětí, což samotné hráče velmi baví," říká k Sparťanu sezony Daniel Wertheim.

Klub ocení přes dvacet Sparťanů, to je vysoké číslo. ,,Cenu udělujeme napříč celým klubem, cenu si odnesou přípravkáři jednotlivých akademií, ale také nejstarší hráči našeho klubu, například poznáme Sparťana sezony 2018/2019 z mužského ,,A" týmu nebo také trenéra sezony," říká k udílení cen Dan Wertheim a dodává: ,,O ceně pro hráče/hráčku, rozhodne vždy hlavní trenér se šéftrenérem dané složky, tudíž o udílení ceny rozhodne trenér, který mezi dětmi tráví nejvíce času a dokáže tak spravedlivě cenu udělit." Co taková cena pro samotné hráče znamená jsme se zeptali i hráčů, kteří cenu v minulosti obdrželi. ,,Ocenění Sparťana sezony pro mě znamená hodně, je to super pocit dostat takové ocenění. Myslím si, že jsem se celou sezónu každý zápas snažil odvádět maximum pro tým. Chtěl bych takové ocenění dostávat častěji, znamenalo by to, že se pořád nějakým způsobem posouvám a budu se snažit pracovat tak, abych ocenění ještě někdy dostal," říká k ceně Sparťana sezony kapitán juniorského týmu Ondřej Hurt.

Co si Sparťané sezony odnesou za cenu? ,,Každý hráč dostane z rukou generálního manažera pana Václava Culky ml., originální plaketu se znakem našeho florbalového klubu AC Sparta Praha," prozrazuje cenu pro Sparťany sezony Dan Wertheim. 

Udílení cen Sparťana sezony za sezonu 2018/2019 proběhne při Superligovém utkání ACEMA Sparta Praha vs. Black Angels v neděli 17. listopadu od 17:00 hodin. Udílení cen proběhne o první a druhé přestávce utkání. V rámci tohoto udílení proběhne také poděkování hráčům z elitního týmu juniorů, kteří ukončili své působení v našem klubu. 

Dále čtěte