10. ligový turnaj mladších žákyň

V Dolním Bouzově obsadily mladší žákyně 5. místo

20. březen 2017
10. ligový turnaj mladších žákyň

Další ligový turnaj 2. koše se odehrál v Dolním Bouzově. Mladší žákyně změřily síly s Ranařkami z Kutné Hory, s Herbadentem a Královskými Vinohradami. V nejvzdálenější hale naší ligy jsme hráli zahajovací utkání, takže se tuto neděli vstávalo velmi brzo.

Do prvního utkání nevstoupily naše holky příliš koncentrovaně a během krátké chvíle prohrávaly 0:3. Poté se hra vyrovnala a ve druhé části jsme byli lepším týmem. Rozchytala se Kamilka Slováková, Andy a Lída dobře bránily a Vanesska se rozstřílela, nádhernou přihrávku na její první gól předvedla Kamča Čehylová. Po timeoutu minutu a čtvrt před koncem za stavu 7:8 však holky v drtivém tlaku neproměnili čtyři velké šance a po laciné ztrátě míčku naopak dostali osmý gól. 

Druhým soupeřem byl silný Herbadent a i v tomto zápase se nám nevydařila první polovina utkání, kdy jsme neproměňovali šance a dostali 4 branky. Střeleckou smůlu ve druhé půli protrhla dvěma góly Natálka. Hráčky Herbadentu si však vítězství pohlídaly a stejně jako v první části sázely na kvalitní přesnou střelbu z dálky, kterou se opět 4x nepodařilo zblokovat. Brankářka Herbadentu předvedla výborný výkon.

Utkání o 5. místo bylo jednoznačnou záležitostí našeho týmu. Střelecky se velmi dařilo Kamilce Slovákové, Andy předvedla ukázkové přihrávky na góly zejména na gól Violky a druhý gól Vanessky, dobře chytala Péťa.

Konfrontace s týmy 2. koše byla opět dobrou zkušeností, která by měla být přínosem v dalších obdobných střetnutích. Přes uhájené 5. místo však vzhledem k pořádání Texasu budeme příště hrát 3. koš.

Statistika: Sparta - Kutná Hora 6:8 (3:6) (Vanesska 3+0, Andy 1+2, Kamča Č. 0+2, Violka 1+0, Lída 1+0), Sparta - Herbadent 3:8 (0:4) (Naty 2+0, Vanesska 1+0, Andy 0+1, Kamča S. 0+1), Sparta - Vinohrady 9:3 (4:2) (Kamča S. 4+1, Andy 1+4, Vanesska 2+0, Violka 1+0, Naty 1+0, Lída 0+1, Kamča Č. 0+1)

Soupiska: Andrea Břeská, Kamila Čehylová, Natálie Kovačová, Viola Kratochvílová, Petra Krejcárková (2.a3.z.B), Lidija Luklynska, Kamila Slováková (1.z.B), Vanessa Strouhová

Příští turnaj se uskuteční v ZŠ Rudná 2.4.2017. První zápas začíná v 10:20, soupeřem bude Mladá Boleslav.