5:3
2:2, 2:0, 1:1
ACEMA Sparta Praha
Tatran Teka Střešovice
pátek 2.4.2021 20:30
UNYP ARENA
Superliga florbalu, 3. kolo

Reportáž k utkání

První zápas série jste ukázali skvělý týmový výkon, který byl podpořen pevnou obranou a skvělým nástupem do utkání, kdy jste po střele Josefa Juhy šli do vedení 2:0 už v patnácté minutě zápasu. V nedělním utkání se vám naopak nedařil start, v závěru jste ale zabrali a rychlými trefami jste se vrátili do zápasu a zaskočili tak Tatran, který kontroloval takřka celý zápas. Co tedy začátek nedělního zápasu ovlivnilo? ,,Téměř dvě třetiny druhého zápasu jsme neměli dostatečnou intenzitu a aktivitu, což mohlo souviset s uspokojením po úvodním vítězství. Přesto jsme v závěru zápasu prokázali mentální odolnost, vnitřní sílu týmu a přebrali otěže zápasu," říká k nepovedeným dvěma třetinám Marek Vojta. 

Když započítáme ještě poslední zápas základní části, z posledních třech zápasů jste hráli vždy proti Tatranu, tým ze Střešovic máte určitě dobře načtený. Vyhodnotili jste si něco po úvodních zápasech čtvrtfinále? Nastanou například nějaké změny v kádru? ,,Nemáme důvod dělat změny v kádru, důvěřujeme hráčům ve stálé sestavě a držíme se našeho týmového plánu," říká s jistotou Vojta. V sestavě jsme od začátku playoff neviděli centra Michala Pažáka, trápí ho zdravotní komplikace, uvidíme ho letos ještě na hřišti? ,,O tom, zda Michal Pažák nastoupí k pátečnímu utkání se rozhodne v den zápasu po ranní kontrole u doktora. Do playoff ale Pažky letos určitě nastoupí," přibližuje účast v playoff Pažáka Marek Vojta.

Jak vidíš vývoj série proti Tatranu. Uvidíme po domácích utkáních opět nerozhodný stav? ,,Nemáme pozornost na delší průběh série, soustředíme se na výkon a na vítězství v příští třetině a potažmo v příštím zápasem. Už se těšíme na zápasy doma v UNYP ARENĚ," uzavírá rozhovor Marek Vojta.


Páteční utkání začíná ve 20:20 na ČT SPORT, online program utkání

Sobotní utkání je na programu v 19:00 na TVCOM.CZ, online program utkání

Před jednotlivými zápasy se můžete těšit na Studio Sparta, které Vám přinese aktuální informace hned po příchodu hráčů na zápasy. Studio budete moci sledovat na instagramovém a facebookovém profilu Sparty. 


Další informace

Aktuální utkání

úterý 31.8.2021 19:00
ACEMA Sparta Praha 9:4
FLORBAL CHODOV