Vinohradská nula

V sobotu 8.února nás čekal další turnaj probíhající sezóny, který nám do cesty postavil celky TJ Plamen Chodov a Sport Club Klatovy. Jak to viděly samy hráčky a trenérka se dozvíte v následujících řádcích.

Juniorky | 13. únor 2020
Vinohradská nula

Sparta - TJ Plamen Chodov 4:8

První zápas komentuje brankářka Magdaléna Valentová: " První zápas nás čekal s celkem vyrovnaným soupeřem. Poprvé, když jsme s ním hrály tak jsme jen tak tak remizovaly. Před tímto zápasem jsme si v šatně řekly, že je musíme tentokrát porazit. Začátkem první třetiny tohoto zápasu se nám podařilo vstřelit hned ve druhé minutě gól . Čtyři minuty poté jsme obdržely gól, ale to nás nezastavilo. Půl minuty před koncem první třetiny jsme měly šanci vstřelit gól po trestném střílení, bohužel jsme trestné střílení neproměnily. Do druhé třetiny jsme nastoupily za stavu 1:1 a s tím, že to otočíme a vyhrajeme. Bohužel jsme obdržely gól jako první, ale hned po minutě jsme jim odpověděly vyrovnávacím gólem. Nakonec přišla branková smršť týmu Plamen Chodov,na kterou jsme bohužel tuto třetinu, už nestačily odpovědět. A do poslední třetí třetiny jsme nastupovaly s tím, že se to pokusíme otočit nebo aspoň vyrovnat, ale ani jedno se nám bohužel nepodařilo a nakonec jsme inkasovaly další dva góly .Ale přesto chci pochválit celý tým, že i po takovém výsledku to nevzdávaly."

Sparta - Sport Club Klatovy  3:8

Druhý zápas komentuje útočnice Michaela Jirkovská: "Do druhého zápasu jsme šly s tím, že ho chceme vyhrát a napravit výsledek z prvního zápasu. Hned v začátku utkání se nám podařilo vstřelit první branku, naše vedení však netrvalo dlouho, soupeřky rychle vyrovnaly na 1:1 a před koncem první třetiny ještě stihly navýšit na 1:2. Celkově se nám dařilo hlídat si postavení při obranné části, občasné problémy nastávaly v pohybu bez balónku a vracení se s přenosem hry. Druhá třetina dopodla gólově stejně jako ta první, tudíž 1:2. V té třetí se ale soupeřkám povedlo vstřelit rovnou 4 góly a my s nimi už neudržely krok a utkání tak skončilo 3:8. Zápas to ale rozhodně byl lepší než ten první, měly jsme i pěkné akce a šance také byly, takže dáváme hlavu vzhůru a vyhlížíme další turnaj."

Závěrečné slovo patří trenérce Natálii Jirkové: "Z mého pohledu holky nastoupily do obou utkání s vlažným nasazením. Chyběl tam důraz, střelba, komunikace, v podstatě vše, co trénujeme. A to celé v kombinaci s nedodržováním pokynů trenérů vyústilo v neuspokojivé výsledky. Ze svého pohledu aktivní hráčky se těžko vyhrává, když na sebe neumíme zařvat, neumíme si kvalitně nahrát a už vůbec se bojíme vzít na sebe jakoukoliv zodpovědnost. Za další si myslím, že je důležité hrát jako tým, a ne jako jednotlivci. Tudíž z logiky věci vychází, že na hřišti je 5 hráček v poli a gólman. A pokud to má vypadat jako florbal a má se dát uhrát nějaký slušný výsledek, tak to na hřišti musí vypadat úplně jinak. Ne, jako v našem podání, kde fungovaly tři hráčky. Nicméně je nutné tyto nepovzbudivé výsledky hodit za hlavu a do dalšího turnaje zabrat ve všech směrech!"

Další turnaj nás čeká 23. února v Sezimově Ústí, kde se utkáme s Táborem a SKV.