CE soutěž juniorů 2022-2023

U19 "A"

9:4
2:1, 3:0, 4:3
ACEMA Sparta Praha UNYP
Bulldogs Brno
neděle 26.3.2023 13:30
UNYP ARENA
CE soutěž juniorů, 4. kolo

Reportáž k utkání

Vyrovnaná série s Bulldogs Brno se za stavu 1:1 přesunula do Prahy, kde Sparta ukázala svou sílu a obě utkání ovládla jasným výsledkem v podobě devíti branek. Sobotní utkání, tedy třetí semifinále Sparťané kontrolovali od samého začátku a už v první třetině si zajistili pohodlný náskok tří branek. Na povedený úvod utkání Sparta navázala hned v první polovině druhé třetiny, kdy odskočila do vedení 5:0. Třetí třetinu junioři zahajovali za vedení 7:1, které postupně navýšili na konečný stav 9:2.

Do nedělního utkání šla tedy Sparta s jasným cílem, ukončit sérii. Stejně jako sobotní utkání, také to nedělní brankově otevřeli Sparťané. Brno ale rychle vyrovnalo. Zlom utkání přišel během dvou minut ve druhé třetině, kdy Sparta odskočila na 5:1 a Bulldogs museli zahájit svou riskantní hru za srovnáním. Stejně jako v sobotu, také v neděli padlo do brány Brna celkem devět branek, Brno ale vstřelilo o dvě více. Konečný stav se zastavil v poměru 9:4 a Sparta si tak zajistila postup do finále, které si zahraje poprvé v historii klubu. Vypíchnout musíme také výkon Michaela Petráně, který v nedělním utkání nastřílel celkem čtyři branky.

,,Sérii jsme vyhráli díky obrovské chuti a hlavně poctivosti při hře na míčku a při hře bez něj. Naše cesta nekončí a cíl je jasný. Už teď začíná opět tvrdá práce a příprava na finále. Děkujeme soupeři za sérii a fanouškům za skvělou atmosféru," řekl po utkání hlavní trenér juniorů Oliver-James Thomspon.

Finálová série proti Tatranu začne již 1.4. a 2.4. na půdě soupeře, pokračování je pak na programu 7.4. a 8.4. doma, případné páté utkání junioři odehrají opět na Tatranu 15.4. 


Další informace

Aktuální utkání

pátek 7.4.2023 13:00
ACEMA Sparta Praha UNYP 2:10
PSN Tatran Střešovice