Livesport Superliga 2022-2023

Muži A

2:1
1:1, 1:0, 0:0
ACEMA Sparta Praha
SOKOLI Pardubice
neděle 11.12.2022 15:00
UNYP ARENA
Livesport Superliga, 14. kolo

Reportáž k utkání

Utkání proti Pardubicím bylo věnované dětem z florbalových kroužků Sparta Kids. Před samotným utkáním Superligy jsme pro děti připravili dopolední turnaj, který byl v UNYP ARENĚ na programu od 9:00 do 13:00. V rámci tohoto turnaje, kterého se účastnilo přes 130 dětí, byl pro děti připraven i doporovný program v podobě parkouru a soutěžní disciplíny s názvem Lovec světel. 

Vyhlášení turnaje poté proběhlo o první a druhé přestávce utkání mužů, přímo na hlavní ploše.

Utkání mělo od samého začátku velký náboj a to nejen na hřišti, ale také v hledišti, kde fandilo celkem 387 skvělých fanoušků. První branku utkání vstřelil Jakub Kolstrunk, který doslova odšpuntoval lavinu emocí na sedačkách UNYP ARENY. Po skvělém úvodu si fanoušci říkali o další dávku gólů, dočkali se však pouze vyrovnání Pardubic na 1:1.

Dlouho vyrovnaný stav zvrátil až Matěj Čermák pohotovou dorážkou skákajícího balónku na brankovišti soupeře. Těsné vedení 2:1 Sparta udržela také díky skvěle chytajícímu Viktoru Hejnovi, který svůj fantastický výkon podtrhl vychytaným trestným nájezdem 8 minut před koncem utkání a dále tak držel těsný náskok Sparty.

Vítězství 2:1 nastalo po šedesáti minutách hry a následoval již tradiční pozdrav s fanoušky u hlavní tribuny. Všem fanouškům chceme tímto poděkovat za skvělou atmosféru a budeme se opět těšit 12. února, kdy je na programu druhý ze série turnajů pro děti Sparta Kids. 


Další informace

Aktuální utkání

neděle 19.3.2023 19:00
ACEMA Sparta Praha 4:8
Předvýběr.CZ Florbal MB