Livesport Superliga 2022-2023

Muži A

-:-, -:-, -:-
ACEMA Sparta Praha
FATPIPE Florbal Chodov
neděle 7.8.2022 18:00
UNYP ARENA
Pohár Českého Florbalu, 1.

Reportáž k utkání

První zápas Poháru Českého florbalu proti Chodovu měla Sparta pevně ve své režii a ve hře jsme viděli také několik juniorských hráčů, kteří se ukázali v dobrém světle. V obraně jsme sledovali nováčka v dresu Sparty Michaela Petráně, ale také Josefa Sedláčka, který si svým výkonem zasloužil cenu pro nejlepšího hráče utkání. Zmínit musíme také Jakuba Mühlfaita, střelce zlatého gólu na uplynulém MČR dorostenců, který svou přihrávkou pomohl k druhému gólu Josefa Juhy. Pojďme k průběhu samotného utkání.

Po první třetině si sparťané vydobyli vedení 4:1, dvakrát se trefil Jiří Curney a jednou brankou přispěl Matyáš Velc s Pepou Juhou. Stejně jako první třetinu, i tu druhou Sparta kontrolovala, navíc přidala další dvě branky a Chodov pouze jednu. Třetí třetina nabídla stejný počet branek jako druhá dvacetiminutovka. Sparta navýšila své skóre na osm vstřelených branek, Chodov odpověděl jen jednou, což znamenalo celkovou výhru 8:3. 

,,Jsme vděční za vítězný vstup do soutěžního období. Pomohla nám k němu kondiční převaha a produktivita v úvodu utkání. Pro spoustu z nás to byla premiéra. O to více jsem rád, že jsme ji zvládli, ale už v příštím zápase potřebujeme být kvalitnější a odvážnější. Děkuji fanouškům za podporu," hodnotil utkání trenér Marek Vojta, pro kterého se jednalo o premiéru v pozici hlavního trenéra.

(Junior Josef Sedláček byl oceněn nejlepším hráčem utkání)

Děkujeme všem 216 fanouškům, kteří si v průběhu léta našli cestu do UNYP ARENY, věříme, že se jim výkon Sparty líbil a budeme se na vás těšit při prvním utkání sezony, které je na programu 11. září od 18:00 proti Liberci. 

Online přenos utkání 

Videozáznam utkání


Aktuální utkání

neděle 19.3.2023 19:00
ACEMA Sparta Praha 4:8
Předvýběr.CZ Florbal MB