Livesport Superliga 2021-2022

Muži A

3:4
1:2, 0:1, 2:1
ACEMA Sparta Praha
Předvýběr.CZ Florbal MB
čtvrtek 31.3.2022 19:30
UNYP ARENA
Livesport Superliga, 6. kolo

Reportáž k utkání

,,S odstupem času tuto sezonu mohu hodnotit jako tu nejlepší z pěti, které jsem ve Spartě působil jako hlavní trenér. Nicméně vstup do soutěže byl hodně pozvolný, jednu dobu jsme se pohybovali na šestém místě a nevypadalo to vůbec vesele. Vše to vyvrcholilo prohrou v Pardubicích, která nás ale nakopla a od této doby jsme se začali zvedat po všech stránkách. To se potvrdilo i účastí ve finále Poháru Českého florbalu, které jsme ale bohužel nezvládli. V semifinále playoff jsme dosáhli na první výhry po téměř jednadvaceti letech. To je za mě malý krok dopeřdu, nicméně jsem chtěl víc,"  otevírá rozhovor hlavní trenér Sparty Ondřej Kašpárek. 

Jak jsi již zmínil, Sparta dokázala zvítězit v semifinálové sérii po jednadvaceti letech, vnímáš to jako úspěch? ,,Nemohu to pojmenovat jako úspěch, protože úspěchem by bylo přejít přes semifinále. Budu se opakovat. Je to malý krok, který potvrzuje růst týmu a správné nasměrování, úspěch tomu ale rozhodně říkat nechci," popisuje premiérové výhry v semifinálové sérii hlavní trenér Kašpárek. 

Po výkyvu ve čtvrtfinále, kdy jsme si zdramatizovali sérii s Bohemkou z 0:3 na konečných 4:2, se florbalové veřejnosti vaše výkony v semifinále velmi líbily a mnoho fanoušků jste příjemně překvapili. Vnímáš to tak, že jste ze sebe vydali své maximum? ,,Kdybychom ze sebe vydali své maximum, tak nyní řešíme, jak se připravit na soupeře v Superfinále. Bohužel teď nejsme v pozici, že bychom se chystali na poslední zápas sezony, proto si myslím, že jsme naše maximum nepředvedli. To, že umíme porazit Boleslav jsme si sice dokázali, ale stálost výkonů jsme v semifinále neprokázali, od maxima jsme tedy nějaký ten kus byli. Ve čtvrtfinále jsme měli výpadek, který to naše maximum také nepotvrzuje. Troufám si říci, že jsme měli mnohem na víc, než to, co jsme předvedli," přiznává Ondřej Kašpárek a pokračuje. ,,Naše výkony rozhodně nejvíce ovlivňovala hlava. V hlavách si musíme nastavit, že po vyhraných zápasech musíme makat a tvrdě pracovat dál. Troufám si říci, že toto bylo jednou z hlavních příčin, proč byly naše výkony jako na houpačce. Zároveň nás ale v sérii neovlivnilo nic konkrétního jako třeba zranění nebo nějaké interní záležitosti v týmu. Hráli jsme za celou Spartu, nic jsme neskrývali a netajili. Naopak, všechny věci jsme sdíleli s fanoušky, kteří byli fantastičští. I kvůli nim těžce nesu náš konec v semifinále."

Dokážeš nyní s odstupem říci, v čem byla Mladá Boleslav nakonec lepší? ,,Boleslav byla lepší ve schopnosti využít jakoukoli větší šanci. Zároveň dokázala správně podržet tempo hry v jednotlivých zápasech ve chvíli, kdy se dostala třeba do jednobrankového vedení. Pro postup přes semifinále musíme nastavit vyšší nároky celého týmu, tím myslím i realizační tým. Potřebujeme zvedat nároky na jednotlivce a zároveň musíme tvořit prostředí, kde nároky na sebe samé zvedají hráči mezi sebou. Sparta je v tomto určitě na dobré cestě a je potřeba na tom pořád pracovat," říká Ondřej Kašpárek.

V závěru Ondřej Kašpárek děkuje všem fanouškům za skvělou podporu po celou sezonu:

,,Jste absolutně unikátně nejvíc moc nejlepší fanoušci v celé republice, a i proto jsme toto playoff věnovali vám všem #ZaCelouSpartu. Playoff jsme hráli pro všechny lidi, kteří kdy Spartě fandili, nebo Spartou prošli jako hráči, členové realizačního týmu, rodiče a podobně. Moc nás mrzí, že to nevyšlo, protože Superfinále jste si zasloužili hlavně vy. Pevně věřím, že to příští rok přijde. Děkuji vám moc za to, co pro nás děláte a jakou energii nám věnujete. Díky moc, nazdárek, Kašpárek."


Další informace

Aktuální utkání

čtvrtek 31.3.2022 19:30
ACEMA Sparta Praha 3:4
Předvýběr.CZ Florbal MB