7:6
5:1, 1:2, 1:3
1. SC TEMPISH Vítkovice
ACEMA Sparta Praha
sobota 1.5.2021 16:00
SC Dubina Ostrava
Superliga florbalu, 1. kolo

Reportáž k utkání

Sparťané jsou již na cestě do Ostravy, kde o víkendu odehrají první a druhé semifinále playoff. Hlavní trenér ,,A" týmu nám ještě stihl přiblížit přípravu své Tlupy 924 a celkovou naladěnost na další vyřazovací boj. Pojďme postupně, po vyhraném čtvrtfinále měl tým přibližně tři týdny na další přípravu, co vám ukázala čtvrtfinálová série s Tatranem? ,,Série s Tatranem nám ukázala, že každý hráč umí pracovat s informacema, které od nás od trenérů dostává. Tým jako celek naprosto přesně ví, co chce a jde si za tím," říká ke po čtvrtfinálové sérii Ondřej Kašpárek. Říkal jsi, že jste během pauzy mezi čtvrtfinále a semifinále opět udělali obrovský kus práce, v čem přesně?. ,,Všichni jsme udělali obrovský pokrok ve všech směrech, nechci nic přesně specifikovat, těším se, až se na to budu koukat v praxi při zápasech," nechce odtajňovat jednotlivé oblasti hlavní trenér. 

V čem vidíš hlavní sílu svého týmu? ,,Největší sílu vidím právě v Tlupě a celkové soudržnosti, která abnormální. Dále vidím, že každý hráč je schopný kdykoli vystoupit ze své komfortní zóny a opustit své ego jen pro to, aby Tlupu podpořil a ochránil," přibližuje vnímání svého týmu Kašpárek. Na co se ty osobně v sérii nejvíce těšíš? ,,Nejvíce se těším na spokojené a šťastné tváře členů naší Tlupy 924, po tom, kdy odvedou každou jednotlivou činnost tak, jak mají," uzavírá krátký rozhovor trenér. 

V rámci přípravy na semifinále tým absolvoval víkendový teambuilding, o kterém nám více prozradil Matěj Pruner. ,,Na teambuildingu jsme se věnovali hlavně mentální a taktické přípravě na semifinále. Myslím, že jsme si jako Tlupa navzájem vyjasnili spoustu důležitých věcí. Celý víkend jsme strávili v krásném prostředí v přírodě v Krušných horách. Vypadli jsme z našich osobních stereotypů, odpočinuli si a maximálně se připravili na semifinále."


První semifinálový souboj začíná již zítra od 16:00 na TVCOM, druhé semifinálové utkání můžete sledovat v neděli od 20:00 na ČT SPORT.


    Další informace

    Aktuální utkání

    úterý 31.8.2021 19:00
    ACEMA Sparta Praha 9:4
    FLORBAL CHODOV