5:6p
4:1, 1:2, 0:2, 0:1
TJ Sokol Královské Vinohrady
ACEMA Sparta Praha
neděle 28.2.2021 17:00
TJ Sokol Vinohrady
Superliga florbalu, 25. kolo

Reportáž k utkání

Obě víkendová utkání si Sparťané jistě velmi dobře zapamatují. Nikdo z hráčů je nemůže řadit mezi nejjednodušší letošního ročníku, přitom se jednalo o zápasy proti týmům z druhé půlky tabulky. Sobotní utkání na půdě Pardubic přineslo hned 8 branek v prvních dvaceti minutách zápasu. Jednotlivá vedení se střídala jako na houpačce. První rozdílovou branku Adama Šmída doháněl Mikuláš Krbec. Druhou rozdílovou branku srovnával Marek Zouzal a třetí obránce Radim Křenek. První vedoucí branku Sparty vstřelil Dominik Beneš, tu ale opět dorovnali Sokoli a po úvodní třetině zůstal stav nerozhodný 4:4.

Do těsného vedení se Sparta dostala opět ve druhé třetině po zásluze Marka Zouzala a Jakuba Kolstrunka. Zlom zápasu přišel v úvodu třetí třetiny, kdy Sparta odskočila na náskok dvou branek (5:7) po střele Michala Pažáka. Sokolům se ještě podařilo snížit na 6:7, ale poslední tečku zápasu udělal Dominik Beneš trefou do prázdné branky v čase 59:59 (6:8). 

Nedělní utkání tak těsný průběh nenabídlo. Vinohrady se zhostily doslova královského náskoku 4:1 a druhou třetinu tak zahajovaly s pohodlným náskokem tří branek, který navýšil bývalý Sparťan Milan Bína v přesilové hře na 5:1. Sparta se ale nehodlala vzdát a začala stíhací jízdu, kterou zejména proti SKV z minulosti velmi dobře zná. Trpělivým přístupem a tvorbou jedné šance za druhou se dočkala přesně 20 vteřin před koncem zápasu srovnání na 5:5, což zařídil Kolstrunk na velkém brankovišti. Prodloužení skončilo po necelých 4 vteřinách, kdy Dominik Beneš hned po buly vyslal tvrdou střelu do brankáře Buchty, ta se odrazila na čepel Kolstunka, který ji nekompromisně dorazil do brány SKV a zkompletoval tak svůj druhý hattrick v sezoně. Sparta tak z Vinohrad vyválčila dva body do tabulky.

Aktuálně se Sparta vyskytuje na 6. místě, poslední utkání ji může vyhoupnout až na čtvrté místo, to by ale musela vyhrát také druhé vzájemné utkání proti Tatranu a spolehnout se na to, že Tatran ani Chodov už nebudou do konce základní části bodovat proti svým soupeřům. Tatran čeká ještě zápas s Pardubicemi a Chodov nastoupí proti Bohemians. 


Další informace

Aktuální utkání

úterý 31.8.2021 19:00
ACEMA Sparta Praha 9:4
FLORBAL CHODOV