5:10
1:1, 4:3, 0:6
FbŠ Bohemians
ACEMA Sparta Praha
pondělí 1.2.2021 19:30
TJ Sokol Vinohrady
Superliga florbalu, 16. kolo

Reportáž k utkání

V pátečním utkání proti Liberci Sparta postupně ovládla všechny tři třetiny a dovedla utkání do výsledku 8:4. Čtyři kanadské body v utkání pod Ještědem zaznamenal Mikuláš Krbec (1+3). K vítězství přispěl značným dílem také rychlík Lukáš Ujhelyi, který zaznamenal dvě branky a jednu přesnou asistenci. Dvě branky téměř z totožného místa trefil také Radim Křenek v přesilových hrách 5 na 4. Na vydařené utkání v Liberci Sparta navázala také výhrou v České Lípě, kde se ale utkání nerodilo vůbec jednoduše. 

Spartě se v Lípě střelecky moc nedařilo, na gól tým Ondřeje Kašpárka čekal celých 23 minut, kdy se po dorážce na brankovišti trefil Ondřej Hurt. Vyrovnávací branka na 2:2 přišla až ve třetí třetině v čase 47:16 při využité přesilové hře. Do vedení šla Sparta poprvé v zápase až v poslední desetiminutvce po brejku Krbce, který na bližší tyč proměnil přesnou střelu za záda Českolipského gólmana. O výhře 4:2 rozhodla trefa Milana Garčara.

Sparťané se díky páteční a sobotní výhře dobře naladila na pondělní televizní derby proti Bohemians, které nabídlo opět skvělou podívanou plnou osobních soubojů, emocí a také vyloučení trenéra Bohemky Michala Jedličky mimo střídačku. V derby jsme viděli celkem 15 branek, utkání se přelévalo z jedné strany na druhou a Sparta získala rozhodující vedení ve třetí třetině za vyrovnaného stavu 5:5. Vedoucí branka na 6:5 přišla v přesilovce 5 na 4 po již zmíněném vyloučení hlavního trenéra Bohemky, toho využil Lukáš Ujhelyi a nasměroval Spartu k vysoké výhře 10:5. Hráčem utkání se stal Jakub Kolstrunk, který zaznamenal hattrick při trefách na 5:5, 7:5 a 10:5. Sparta si tak po třech utkáních ve čtyřech dnech připisuje devět bodů a je na dobré cestě k vyšším příčkám tabulky.

Další utkání Spartu čeká až v sobotu 13.2. doma proti Otrokovicím.


Další informace

Aktuální utkání

úterý 31.8.2021 19:00
ACEMA Sparta Praha 9:4
FLORBAL CHODOV