4:8
1:3, 2:3, 1:2
FBC Liberec
ACEMA Sparta Praha
pátek 29.1.2021 19:30
SH ZŠ Dobiášova Liberec
Superliga florbalu, 6. kolo

Reportáž k utkání

Po nevydařeném posledním víkendu, kdy Sparta získala z utkání proti Ostravě a Hattricku Brno pouze dva body, má tým z Podvinného Mlýna šanci své body navýšit, v ideálním případě by si Sparťané mohli po všech třech utkáních polepšit o celkem 9 bodů. Když se podíváme na postavení tabulky a počet odehraných utkání, Sparta je na tom oproti všem svým nastávajícím soupeřům dobře.

Cesta za body vede na sever, přesněji na hřiště FBC Liberec. Liberec má aktuálně odehráno celkem 19 zápasů a v tabulce drží deváté místo s celkem 24 body na kontě. Je to ale nevyzpytatelný tým, který v letošní sezoně dokázal porazit například Vítkovice, Ostravu nebo také Tatran a poslední vzájemný zápas mezi Spartou a Libercem museli Sparťané otáčet až ve třetí třetině. V pátek tedy Spartu rozhodně nečeká lehká štace. Utkání v Liberci začíná v pátek 29.1. od 19:30 hodin.

V sobotu bude Sparta opět cestovat. Utkání odehraje proti desátému týmu tabulky FBC Česká Lípa, který po dvaceti zápasech drží osmnáct bodů a své naděje na účast v play-off rozhodně nevzdává. Lípa v letošní sezoně inkasuje velký počet branek. Potvrzuje to prohra s Libercem (7:19), prohra s Mladou Boleslaví (9:16), prohra s Vítkovicemi (4:12) nebo také poslední prohra proti Bohemians (5:14). Uvidíme, jak se bude ofenzivě Sparty dařit. Utkání začíná v sobotu 30.1. od 17:00 v České Lípě.

V pondělí vygraduje trojboj proti Bohemians. Bohemku Sparta už letos jednou porazila. Klokani v posledních zápasech ukazují obrovskou ofenzivní sílu a zaslouženě se vyhřívají na třetím místě tabulky. Když se ale podíváme na odehraný počet utkání, Bohemka má na kontě už 20 zápasů a má 41 bodů, Sparta pouze 16 a v držení má 29 bodů. Pokud by zahájila vítěznou šňůru, může patřit mezi špičku soutěže. Vše napoví trojboj. Utkání proti pražskému rivalovi začíná v pondělí od 19:30. Utkání vysílá ČT SPORT.


Další informace

Aktuální utkání

úterý 31.8.2021 19:00
ACEMA Sparta Praha 9:4
FLORBAL CHODOV