Sparta zakládá kompletní dívčí složku!

Ženská složka nespí a začíná se ve Spartě připravovat na svou další sezónu. Před svým již třetím ročníkem však dozná velkého rozšíření. Sparta k dosud fungujícím týmům starších žákyň, juniorek a žen přidá další mládežnické týmy, tedy elévky, mladší žákyně a dorostenky!

Klubové zprávy | 30. listopad -1
Sparta zakládá kompletní dívčí složku!

Díky tomuto rozšíření tak mladé dívky již nebudou muset hrát pouze se stejně starými chlapci, ale budou se také měřit se sobě rovnými dívkami. Ženskou složku dostane na starost René Jelínek, dlouholetý trenér různých mládežnických kategorií a v loňské sezóně také trenér starších žákyň, které se pod jeho vedením téměř celou sezónu drželi v nejvyšším možném koši! O tom jak bude ženská složka fungovat a co k jejímu rozšíření vedlo, promluvil její budoucí šéftrenér René Jelínek.

Bude po rozšíření ženská větev kompletní?

Ano, ženská větev bude tímto ve Spartě kompletní. V nové sezoně se představí tým elévek, mladších a starších žákyň, dorostenek, juniorek i žen.

Čekají dívky i samostatné tréninky nebo budou nadále trénovat se sparťanskými chlapci?

V kategoriích elévek, mladších a starších žákyň budou tréninky probíhat kombinovaně. Základem budou i nadále tréninky v chlapeckých týmech a k tomu budou i samostatné tréninky. Tento model se nám zdá pro florbalový vývoj holek vhodný, protože mezi kluky se víc otrkají a pak se mezi holkama neztratí.   

Co byl největší důvod k tomuto rozšíření?

Sparta patří k největším klubům, ale kompletní ženská složka zde chyběla. Dozrál čas na změnu.

Co si od tohoto rozšíření slibuješ?

Věřím, že tak jako nabízíme klukům kvalitní florbalové zázemí, tak i pro holky bude radost trénovat a hrát ve Spartě. Navíc takovým rozšířením vznikají v klubech nové vazby, holky s klukama si můžou navzájem fandit a podporovat se.

Bude ženská složka fungovat obdobně, jak fungují obě naše větve na Podvinném mlýně a Barrandově?

Model bude i pro ženskou složku hodně podobný. Holky, které to budou mít blíž na Barrandov budou trénovat v hale na Barrandově a ty co jsou ze severu Prahy zase můžou trénovat v hale na Podvinném mlýně. A každý týden budou mít také možnost společných tréninků. 

Jak bys zhodnotil první sezónu starších žákyň?

Z první sezony starších žákyň mám velkou radost. Podařilo se nám sehrát hodně pěkných zápasů. Holky ukázaly, co umí a zároveň se každým zápasem dále rozvíjely. Velmi dobrý byl pro rozvoj jejich florbalových dovedností systém 3+1. Myslím si, že si to všechny užily a tak to má být.

Máš nějaký cíl, kam až chceš ženskou složku dovést?

V tuto chvíli je hlavním cílem naplnit početně všechny týmy, aby byl dostatek hráček v každé kategorii. Tímto chci nabídnout holkám, které by chtěly hrát za Spartu, aby se ozvaly a přidaly se k nám.  

Taky bych rád, aby se všechny holky u nás cítily dobře a mohly se věnovat florbalu s chutí. A když se bude vše dobře dařit, tak to třeba některé z nich dotáhnou až do reprezentačních výběrů, z čehož bych měl největší radost.