Sparta od sezóny 2016/2017 začíná nově spolupracovat s pražským florbalovým klubem FC Bučis Team!

AC Sparta Praha již v minulosti úspěšně navázala spolupráci s jinými florbalovými kluby, nyní začíná společný projekt s pražským klubem FC Bučis Team.

Klubové zprávy | 30. listopad -1
Sparta od sezóny 2016/2017 začíná nově spolupracovat s pražským florbalovým klubem FC Bučis Team!

Sparta vstoupila do spolupráce s florbalovým klubem FC Bučis Team z důvodu uplatňování podobných principů ve výchově mládeže a snaze hlouběji propojovat ambice obou oddílů jak v oblasti mládeže, tak v oblasti mužů či juniorů.  

K nově navázané vzájemné spolupráci s pražským klubem FC Bučis Team, která se oficiálně rozjíždí právě v tomto období, říká sportovní manažer Sparty Jaroslav Berka následující: „ Jsem si vědom rozvoje ve florbalu a uvědomuji si, že je potřeba spolupracovat v mnoha oblastech, ať už je to vzdělávání, rozvoj hráčů či společné akce. Společně s Romanem Bučkem (prezident klubu FC Bučis Team) jsme na toto téma již mnohokrát hovořili a postupně jsme si vytyčili společnou cestu, po které chceme jít. Co máme společné je snaha zejména o dlouhodobou a rozvojovou spolupráci obou oddílů postavenou na pevných základech.“ 

Pro florbalový klub FC Bučis Team je to nový impuls v budování mladého ambiciózního klubu, který je dlouhodobě uznávaný díky své kvalitní práci s mládeží, která se například v letošní sezoně promítla v kategorii juniorů, kterým jen o kousek unikl postup do G2 Ligy. Prezident klubu Roman Buček k navázání spolupráce s florbalovou Spartou dodává: „ Z mé více jak desetileté trenérské zkušenosti jsem pochopil, že dosáhnout těch nejvyšších cílů, když vedete klub jako je FC Bučis Team a zároveň působíte jako trenér, jde velmi obtížně. I díky tomu mohlo vzniknout spousty chyb, které mohly bránit v naplnění našich nejvyšších cílů. Proto jsem zvolil tuto cestu vzájemné spolupráce s florbalovým klubem Sparty. Věřím tomu, že spoluprací trenérů, hráčů a tím tak obou klubů, dojde k rychlejšímu dosažení ambic, které máme. Těmi jsou výchova kvalitních hráčů a dosažení nejvyšších soutěží, především pak v kategorii mužů.  

Oba týmy věří, že díky této vzájemné dlouhodobé spolupráci vznikne mnoho projektů, které povedou k vylepšení jejich výchovy mládeže a upevnění postavení obou klubů v českém florbale.