Partnerský oddíl z Karlových Varů míří do první ligy i se sparťanskou stopou!

Každý sparťan zaznamenal v letošní sezóně spolupráci mezi oddíly Karlových Varů a Sparty. A je možné, že hned po prvním roce spolupráce bude oddíl Karlových Varů prvoligový!

Klubové zprávy | 30. listopad -1
Partnerský oddíl z Karlových Varů míří do první ligy i se sparťanskou stopou!
Spolupráce s Karlovými Vary probíhá na více úrovních. Mladí hráči z Karlových Varů vyrazili společně se sparťany v říjnu do Umea, kde odehráli Umea Floorball Festival. Podpořit Spartu vyrazili hráči Karlových Varů také na televizní utkání proti FBŠ Bohemians (1242 diváků), kdy také sehrálí sérii přátelských utkání. Velmi úspěšný byl také projekt výjezdního utkání superligy v Karlových Varech, kde muži Sparty sehráli 18.kolo superligy proti týmu Bulldogs Brno. Nejen, že utkání sledovala vyprodaná hala míčových sportů v lázeňské metropol (918 diváků)i, skvělý byl také doprovodný program, kdy hráči měli možnost v rámci turnaje změřit své síly proti týmům ze Západočeského regionu, navštívit světově proslulou sklárnu Moser a poté si užít superligové utkání. Pro rodiče byl připraven program v muzeu Becherovky, který sklidil obrovské pochvaly! Ani tímto však spolupráce pro sezónu 2015/2016 neskončila.


Zasvěcení fanoušci Sparty také ví, že v rámci spolupráce vyráží mladí hráči z "A" týmů střídavě hostovat do Karlových Varů. Za tým Hurikánů v letošní sezóně nastoupili například Jaroslav Jaroš, Marek Koščo, Jakub Švejkovský či Lukáš Ujhelyi. I s jejich pomocí vyhrál tým z Varů základní část Národni ligy - Západ a do play-off zamířil z prvního místa!

A do play-off se rozhodli karlovarští vytáhnout další eso z rukávu. Na lavičku favorita na postup do první ligy  mužů se postavil sparťanský trenér Martin Kratochvíl, který tým táhne za postupem. (Karlovy Vary postoupili přes čtvrtfinále a nyní vedou 2:0 na zápasy v semifinále a jsou krok od finále). "Vedení Karlových Varů i hráči mě oslovili, zda-li bych jim nepomohl během play-off. Vím, že tým na to má, tak jsem se rozhodl jim pomoct a společně tak nyní bojujeme o postup do vyšší soutěže", dodává svůj pohled ke spolupráci Martin Kratochvíl. Jeho bohaté trenérské zkušenosti jsou nyní vidět, z jeho pestré trenérské kariéry tak mohou těžit jak karlovarští, tak i sparťané v dresu Hurikánů. 

Karlovarští odchovanci (zleva), Miroslav Šnajdr (hráč A-týmu), František Truhlář (sportovní manažer Karlových Varů), Martin Beneš (brankář A-týmu), Martin Kratochvíl (spoluzakladatel Karlových Varů a trenér Sparty)

Populární sparťanský trenér stál také na samém počátku spolupráce Sparty s Karlovými Vary, které dříve pomáhal spoluzakládat. "Nevěděli jsme, co od spolupráce čekat a spolupráce se rodila velmi pomalu. Nyní intenzivně komunikujeme na více úrovních a moc si spolupráce vážíme. Trenéři z Karlových Varů s námi absolvují některá trenérská školení, pořádáme mládežnické akce, hráči mají možnost hrát za oba kluby zároveň a mnoho dalšího. Spolupráce neměla zpočátku žadný jasný cíl, nikdy nepadlo, že Karlovy Vary mají například postoupit do první ligy. Kdyby se to povedlo, byl bych moc rád, lidé a hráči ve Varech si to za svou práci rozhodně zaslouží", přidává svůj pohled na počátky spolupráce sportovní manažer Sparty Jaroslav Berka.