ACEMA Sparta Praha! Sparta půjde do sezóny 2015/2016 s novým názvem i s Lukou Časarem!

Vstupem nového generálního partnera dochází po dlouhých letech ke změně v názvu sparťanského florbalového klubu. Sparťanské týmy tak budou nově nastupovat pod názvem ACEMA Sparta Praha. Důležitá je rovněž zpráva, že ve staronovém „rudém“ dresu se představí v nadcházející sezóně také slovinský blesk Luka Časar!

Klubové zprávy | 30. listopad -1
ACEMA Sparta Praha! Sparta půjde do sezóny 2015/2016 s novým názvem i s Lukou Časarem!

Spojení společnosti Acema Credit a florbalové Sparty se utvářelo delší dobu a z obou stran platí zájem o dlouhodobější spolupráci. Získáním titulárního partnera do názvu klubu se tak nová ACEMA Sparta Praha řadí mezi širší polovinu všech extraligových týmů se jménem generálního partnera v názvu klubu.

Společnost ACEMA Credit Czech a.s. je společnost působící v oblasti finančních služeb na českém trhu již více než 15 let. V současnosti je nejvýznamnějším poskytovatelem zajištěných úvěrů na českém trhu s důrazem na profesionální a prozákaznický přístup.

„V jednání s potencionálním novým partnerem jsme byli od počátku roku 2015, od té doby docházelo k velmi konstruktivním jednáním o možné spolupráci, která se v průběhu zmíněného období velmi detailně specifikovala. Společnost ACEMA Credit se tak nakonec stala generálním partnerem klubu a my věříme, že se pod novou značkou budeme společně radovat z dalšího růstu klubu i ze sportovních úspěchů na florbalovém poli,“ uvedl generální manažer klubu ACEMA Sparta Praha Mgr. Václav Culka ml.

„Rozhodli jsme se podporovat sport a mládež, protože o silné partnery je v této oblasti poslední dobou nouze. Florbal jsme si vybrali kvůli tomu, že ho považujeme za jeden z nejrychlejších a nejprogresivnějších světových sportů. A Spartu, protože má obrovský potenciál, skvělé fanoušky a tradiční vůli bojovat vždy až do konce. To všechno dokonale odpovídá naší filosofii – hrajeme rychle a férově a nikdy se nevzdáváme. Chceme dlouhodobě podporovat tento mladý ambiciózní tým a věříme, že mu tak pomůžeme dosáhnout velkých úspěchů,“ říká Petr Šíma, marketingový ředitel společnosti ACEMA.

Další velice pozitivní zprávou je pokračující spolupráce Sparty s miláčkem tribun a slovinským fenoménem Lukou Časarem. Slovinský blesk, jak se hráči s číslem 90 přezdívá, za 3 odehrané sezóny ve Spartě nasbíral téměř 111 kanadských bodů (69 + 42). Pokud bude pokračovat minimálně stejným tempem i po dobu své druhé „tříletky“, stane se po Václavu Culkovi ml. druhým nejproduktivnějším sparťanem v historii klubu.  

 „Luka je skvělý hráč a neméně skvělý člověk. Bez přehánění - všichni v klubu, od těch nejmenších až po veterány, jsme si přáli jeho pokračování v našem dresu. Již delší dobu se snažíme dávat šanci mladým hráčům a odpovídajícím způsobem s nimi pracovat. Aby však měli i mladí hráči možnost od koho se dále učit, je druhým pilířem naší filosofie udržet stavební kameny a hráče, kteří tady již kus své práce odvedli a je potřeba si jich za to vážit. Právě Luka Časar je prototypem moderního a velmi pracovitého florbalisty, který se každým rokem zlepšuje. Jsme šťastní, že tým bude v téměř nezměněném složení pokračovat dále, naopak, rádi bychom jej ještě o jednoho až dva zkušené florbalisty okysličili.“ komentuje současnou přestupovou politiku sportovní manažer ACEMA Sparta Praha Jaroslav Berka.