Dlouho očekávané derby je za námi....

V úterý 15.10. 2013 proběhlo historicky první florbalové derby pražských S. Veteráni Sparty vyzvali v rámci NFL své soupeře ze Slavie. A že se bylo opravdu na co dívat, o tom by mohly vyprávět tribuny X3M arény na Barrandově, které se prohýbaly pod náporem fanoušků obou týmů....

Klubové zprávy | 30. listopad -1
Dlouho očekávané derby je za námi....

Zápas probíhal ve zcela přátelském duchu a na borcích obou týmů vůbec nebyla znát nervozita a vzájemné špičkování z posledních dnů a týdnů, které k zápasům tohoto typu neodmyslitelně patří. Fair Play, to je to správné slovo pro včerejší utkání. Bylo zcela zřejmé, že se utkávají zkušení borci, kteří se navzájem ctí a navíc musí druhý den do práce, takže zranění by se opravdu nehodilo.

Od prvních minut se hrál útočný florbal, plný krásných akcí, které s postupem času začali předvádět hlavně hráči Sparty. Učebnicovými kombinacemi se dostávali do častých přečíslení a své útočné akce dokázali také často zakončit gólem do soupeřovy brány. V první třetině se to povedlo dvakrát, ve druhé také a ve třetí dokonce čtyřikrát!!
V čase 44:33, tedy 27 vteřin před koncem utkání, byl na světelné tabuli stav 8:0 pro domácí. Už, už si borci ze Sparty 300 mysleli, že dopřejí své brankářské legendě letošní první nulu, ale bohužel se to nepodařilo. Vlastním gólem, který krásně, fotbalově, pravačkou, zavěsil do Packovy sítě jeden z obránců byla nula ztracena :-)

Konečný stav utkání 8:1 pro Spartu!!

Střelecky se v tomto zápase prosadili následující borci:
Půlpán 2x, Havlina, Havel, Vachuda, Eisenkolb, Macháček a Kodalík.

Příští zápas sehrají veteráni Sparta 300 v pondělí 21.10 s týmem Tigers Old Boys. Tak držte palce!