Sparta spojuje své síly s dalším tradičním pražským klubem

V uplynulých dnech management obou klubů dotáhl do finální podoby projekt propojení dvou významných pražských florbalových klubů AC Sparty Praha a SSK Future. Na tomto projektu jsme intenzívně pracovali od začátku roku 2013, kdy jsme tuto myšlenku poprvé nahlas vyslovili.

Klubové zprávy | 30. listopad -1
Sparta spojuje své síly s dalším tradičním pražským klubem

Důvodem propojení obou klubů je především snaha vymanit se ze začarovaného kruhu způsobeného nadbytkem velkých – extraligových týmů, které působí na území Prahy a v její relativně těsné blízkosti. Na takové množství týmů není v Praze dostatek trenérů, hráčů, funkcionářů a - při stále vyšší finanční náročnosti na provoz klubu – ani sponzorů. Proto jsme se po zralé úvaze rozhodli spojit naše dvě organizace v jednu, dát dohromady naše hráče, trenéry, management i všechny další osoby, které pro kluby pracují.


V těchto dnech tak tímto spojením vznikl velký florbalový oddíl, který bude od nové sezóny vystupovat pod názvem AC Sparta Praha. Ačkoliv prakticky ve všech oblastech dochází k propojení našich aktivit a zdrojů, v otázce jména jsme se logicky rozhodli pro využití nejsilnější klubové značky v České republice. Zároveň tak i dochází k vyrovnání se s minulostí ze strany původního SSK Future.


Hlavním cílem tohoto projektu je vybudovat silný florbalový klub s výborným zázemím, ve kterém chceme pracovat s co největší základnou dětí, které se budou florbalem především bavit. Zároveň chceme, aby se díky nastavené koncepci výchovy hráčů učily ve správném věku ty správné florbalové návyky a dovednosti. Věříme, že když budeme díky našim trenérům dlouhodobě dobře pracovat s velkou skupinou hráčů, dokážeme vychovávat kvalitní florbalisty pro naše elitní týmy.


Na výše uvedenou mládežnickou základnu budou navazovat výběrové a rezervní týmy dorostu, juniorů a samozřejmě i elitní tým mužů. S těmito výběrovými týmy máme na rozdíl od týmů žákovských ty nejvyšší florbalové cíle, a ačkoliv tento projekt vnímáme jako dlouhodobý, chceme v blízké době v uvedených kategoriích konkurovat nejlepším klubům v ČR. Víme, že očekávání fanoušků Sparty jsou ve všech sportech vždy ta nejvyšší a my se s jejich očekáváním plně ztotožňujeme.


Uvědomujeme si, že jsme se pustili do těžkého úkolu a vnímáme, že mohou být na obou stranách jak členové, tak fanoušci původních klubů, kterým se výsledek našeho snažení nemusí líbit. Víme také, že zdaleka nejsme u konce a čeká nás ještě hodně práce, abychom dokázali dva původní kluby skutečně propojit do jedné dobře fungující organizace. Jsme nicméně přesvědčeni o správnosti a do jisté míry nezbytnosti tohoto kroku a věříme, že nám dá budoucí vývoj za pravdu. V nejbližších týdnech chystáme schůzky s rodiči hráčů v obou klubech, kde jim do podrobna představíme všechny novinky a zodpovíme veškeré dotazy.

Václav Culka - generální manažer a

Michal Kabele - prezident klubu