Sparťané v derby bohužel neuspěli, poslední utkání základní části hrajeme venku

Pondělní televizní utkání proti pražským Bohemians nakonec ovládl soupeř poměrem 4:7 a z UNYP ARENY si odvezl všechny tři body. Sparťany nyní čeká poslední utkání základní části, které odehrají v Liberci. Do playoff Sparta letos půjde z šestého místa.

Muži A | 21. únor 2023
Sparťané v derby bohužel neuspěli, poslední utkání základní části hrajeme venku

Pondělní zápas proti Bohemce by se dal brát jako repríza finále Poháru Českého florbalu, které jasně ovládli hráči v zelenobílých dresech. Před slušně zaplněnou kulisou UNYP ARENY jsme sledovali o trošku jiné utkání. Zápas byl od prvních minut velmi vyrovnaný a na domácím týmu Sparty byla vidět chuť oplatit poslední vzájemnou prohru. V úvodních minutách Spartu navíc držel brankář Martin Beneš, který si hned na začátku připsal pár skvělých zákroků.

Skóre otevřel junior Jakub Mühlfait a do konce úvodních dvaceti minut ho následoval ještě protihráč Jaroslav Petrák, který svou střelou srovnal na 1:1. Ve druhé třetině jsme viděli celkem o čtyři branky více, celkem jich padlo šest, dvě za záda gólmana Hyršla a čtyři do branky Sparty. Mezi Sparťanské střelce se postupně zapsali Matěj Čermák a Daniel Fišer. 

Třetí třetinu opět vyhrál soupeř. Tentokrát těsným poměrem 2:1, což stačilo k finální výhře 4:7, té nezabránila ani závěrečná hra Sparty v šesti. Spartě nyní patří šesté místo v tabulce Livesport Superligy a na tom nic nezmění ani poslední utkání základní části v Liberci, které Sparta odehraje 26.2. od 17:00 ve SH Dukla Liberec.

Dále čtěte