Základní část vrcholí, v pátek na Jižní Město, v neděli doma proti Varům!

Po reprezentační přestávce, kde jsme v akci viděli i několik Sparťanů, nás čeká vrchol základní části. V pátek se Sparta utká s Chodovem venku a v neděli se utkáme s nováčkem Superligy - Karlovými Vary. V neděli se navíc zpět do rudého dresu vrací Jan Marvánek, který je po vleklém zranění kolene připraven zpět do hry a pomoci týmu s koncem základní části a následným playoff.

6. únor 2023
Základní část vrcholí, v pátek na Jižní Město, v neděli doma proti Varům!

V průběhu reprezentační přestávky jsme v akci viděli hned několik Sparťanů. Mužský národní tým sehrál dvě přípravná utkání proti Švýcarsku a obě úspěšně! První utkání bylo velmi specifické pro Martina Beneše, který se vítězstvím 5:3 rozloučil s reprezentační kariérou. ,,Jsem rád, že jsme zápas vyhráli a že tu byla celá má rodina. Bylo to tu super," řekl hned po utkání dnes už bývalý reprezentační brankář Martin Beneš, který je držitelem dvou medailí z mistrovství světa. Celý rozhovor s Martinem Benešem najdete ZDE.

V mužské reprezentaci jsme sledovali také Marka Zouzala, který si v prvním přípravném utkání připsal asistenci. V sestavě naopak ze zdravotních důvodů chyběl Mikuláš Krbec.

Junioři odehráli Polish Cup, kde se postupně setkali s Německem, Finskem, Slovenskem a Švédskem. Ve výběru do 19 let jsme sledovali celkem tři Sparťany - Jakuba Mühlfaita, Josefa Sedláčka a Michaela Wertheima, který ale aktuálně obléká dres finského celku Era Viikingit. Všechna utkání dokázali mladí reprezentanti vyhrát až na poslední duel proti Švédsku, který prohráli 5:9. Junioři obsadili druhé místo na turnaji a nyní čekají na finální nominaci před nastávajícím MS.

Pojďme se zpátky podívat na Superligový program. Spartu čekají ještě celkem čtyři utkání, ve kterých se Sparťané pokusí zabojovat o čtvrté místo základní části Livesport Superligy a zajištění lepší pozice do vyřazovacích bojů. K zisku bodů by Spartě měl pomoci také navrátilec Jan Marvánek, který se do A týmu vrací zpět po vleklém zranění kolene. ,,Na návrat na hřiště po téměř dvouleté herní pauze se už moc těším. Chtěl bych týmu přinést na hřiště více radosti ze hry, kterou v posledních měsících trochu u naší hry postrádám. A na co se ještě více těším? Jsou to moji nejbližší v hledišti, kteří mi pomáhali v těch opravdu nejtěžších chvílích okolo všech operací a jsem jim za jejich péči nesmírně vděčný," říká před nedělním utkáním Jan Marvánek.

VRCHOL ZÁKLADNÍ ČÁSTI LIVESPORT SUPERLIGY:

10.2. Chodov - Sparta 19:00 SH Jižní Město

12.2. Sparta - KV 18:00 UNYP ARENA | ONLINE PROGRAM UTKÁNÍ

20.2. Sparta - FBŠ Bohemians 19:40 UNYP ARENA

25.2. Liberec - Sparta 17:00 SH Dukla Liberec


Dorazte nás podpořit!

Dále čtěte