Sparta spustila spolupráci s ambiciózním klubem Florbal Chomutov

V letošní sezoně Sparta spustila spolupráci s prvoligovým klubem Florbal Chomutov. Spolupráce byla poprvé představena na Superligovém utkání mezi Spartou a Mladou Boleslaví 29. ledna přímo na hrací ploše UNYP ARENY v průběhu první přestávky utkání, kam vyrazilo i několik hráčů Chomutova. V čem přesně spolupráce spočívá se dozvíte od generálního manažera Sparty Miroslava Medala a generálního manažera Chomutova Martina Bociana.

Klubové zprávy | 1. únor 2023
Sparta spustila spolupráci s ambiciózním klubem Florbal Chomutov

AC Sparta Praha a Florbal Chomutov nově spolupracují hned v několika oblastech. Jednou z nejvýznamnějších spoluprací jsou střídavé starty a hostování mezi jednotlivými hráči a hráčkami. Několik takových střídavých startů a hostování vidíme hlavně v týmech juniorů, juniorek a mužů. Několik hráčů Sparty, kteří hledají své další herní vytížení, pravidelně startují v týmech Chomutova. Naopak Chomutov doplnil náš prvoligový tým juniorek. 

(Předseda klubu Florbal Chomutov Martin Bocian a generální manažer Sparty Miroslav Medal při oznámení spolupráce v UNYP ARENĚ)

Další oblastí, ve které budeme rozvíjet naši spolupráci je vzájemná možnost účasti na klubových akcích. Hned několik hráčů Chomutova si vyzkoušelo sparťanský Skills Camp, kde se trenéři a hráči A týmu Sparty věnují dalšímu a velmi detailnímu rozvoji hráčů a hráček. Na těchto akcích se účastní také trenéři, kteří si skrz společné eventy předávají know-how, které obě strany posouvá dál.

V neposlední řadě musíme zmínit účast našich žen v rámci utkání první ligy v Chomutově, kam se vydaly na takzvaný zápas pro školáky - School Match. Tato akce nám ukázala kvalitní práci Chomutova ve spolupráci se základními školami, kterou bychom chtěli i my v další sezoně rozvíjet. V nadcházející Superligové sezoně 2023/2024 navíc vyvezeme Superligu právě do Chomutova, kde se nám podaří vytvořit fanouškovsky velmi atraktivní event v podobě zápasu Superligy a dalších doprovodných akcí. 

(Společná fotografie ze Schoolmatche první ligy žen v Chomutově)

Slovo generálního manažera AC Sparta Praha Miroslava Medala:

Výběr klubu se kterým jsme „spojili" síly a zahájili spolupráci  již na začátku letošní sezóny  měl své opodstatnění. Chomutov vnímáme jako ambiciózní tým, který se chce posouvat a odvádí dobrou koncepční práci s mládeží. To byl pro nás stěžejní parametr pro takovou spolupráci.  Věřím, že máme Chomutovu co nabídnout a naší spoluprací přispějeme k ještě lepším výsledkům a stejně tak nejdeme oblasti a témata, které mohou být i pro nás inspirací a obohacením našich zkušeností.  

Slovo předsedy klubu Florbal Chomutov Martina Bociana:

Dlouhodobě se mi líbí koncepční práce Sparty, považuji ji za jeden z nejlépe fungujících klubů v českém prostředí. Proto jsem velmi rád, že jsme se domluvili na širší spolupráci. Mám velkou radost z dosavadní spolupráce. Povedl se nám úvodní projekt školního utkání žen a pochvalujeme si i hráčskou spolupráci, kdy mladí Sparťani doplňují naše mužská a juniorská družstva. Věřím, že jsme vykročili správnou nohou a velmi se těším na další spolupráci.


Dále čtěte