Finále Poháru se blíží! Cítím obrovské odhodlání zvítězit, říká kapitán Matěj Pruner

Sparta se po roce opět probojovala do finále Poháru Českého florbalu, oproti loňskému roku nastoupí tým v čele s Matějem Prunerem proti pražským Bohemians, což jistě nabídne ten nejatraktivnější duel, který Český florbal dokáže fanouškům zajistit. Utkání se odehraje v Brně už v úterý 17. ledna od 20:00. Jak vidí šance svého týmu kapitán Sparty Matěj Pruner?

Muži A | 15. leden 2023
Finále Poháru se blíží! Cítím obrovské odhodlání zvítězit, říká kapitán Matěj Pruner

Sparta v posledních týdnech válí a postupně stoupá tabulkou Livesport Superligy, vaši výherní šňůru přerušil až Tatran, chuť jste si ale opět spravili včera v Otrokovicích. Jaká je aktuální nálada v týmu a je tým odhodlaný postarat se o historický úspěch klubu? ,,Nálada v týmu je momentálně dobrá. V posledním období jsme dokázali zvítězit ve velké většině zápasů, ale je potřeba se neuspokojit a pokračovat v dobrých výkonech a práci na trénincích. Z celého týmu cítím obrovské odhodlání a chuť zvítězit ve finále Poháru Českého florbalu a splnit si tak jeden z našich cílů na tuto sezónu," říká v úvodu kapitán týmu Matěj Pruner.

Svého finálového soupeře dobře znáte, vždyť duel s pražskými klokany tak trošku definuje čtvrtfinále playoff posledních let. V takovém ohledu se ale jedná o sérii utkání, kde jedno zaváhání vítěze nedělá.  V čem bude Sparta v tomto jednom utkání lepší než Bohemka a v čem můžeme naopak strádat? ,,Pevně věřím, že budeme lepší v nasazení, přípravě na zápas, týmovém výkonu a hlavně Bohemku přehrajeme naší aktivní hrou," říká jednoznačně Pruner a doplňuje hlavní klíče k úspěchu ve finálovém utkání. ,,Cesta k úspěchu je jednoznačně pevná obrana, důraz a siná hra na balonu."


Loni s Vítkovicemi to ve finále nevyšlo, letos jsme jim porážku oplatili výhrou v semifinále 7:1. Jsi rád, že nás čeká finále s Bohemkou? Doposud jsme se ve vypjatých momentech střetli jen ve čtvrtfinále playoff a má to vždy náboj. ,,Já osobně s Bohemkou hraji strašně rád, protože mám rád zápasy, ve kterých jsou emoce. A to tyto vzájemné zápasy vždy přináší. Takže se na zápas velmi těším a věřím, že zápas dovedeme do vítězného konce," potvrzuje Pruner.

 Své slovo k finále Poháru Českého florbalu dodává také generální manažer klubu Miroslav Medal.

,,Nebylo vůbec jednoduché finálovou účast v Poháru Českého florbalu zopakovat, navíc přes silný tým Vítkovic. Víme všichni, že ten poslední krok bývá nejtěžší, přesto pevně věřím, že se nám podaří naplnit předsezónní cíl vyhrát Pohár. Mám upřímnou radost, že se za námi do Brna vydají také naši fanoušci.  Jen to potvrzuje, že máme ty nejlepší fanoušky v Superlize, kteří nás hlasitě poženou celý zápas za vytouženým vítězstvím."


Dále čtěte