Sparťané smetli Vítkovice a postupují do finále Poháru Českého florbalu!

Sparťanští fanoušci si utkání o postup do finále Poháru Českého florbalu museli jednoznačně užít. Od prvních minut totiž viděli obrovskou chuť Sparty vyhrát a obhájit tak loňskou účast ve finále, které se letos odehraje 17. ledna v Brně. Velmi hladový a koncentrovaný týmový výkon nakonec zdobilo celkem sedm branek a jednoznačná výhra 7:1.

Muži A | 23. prosinec 2022
Sparťané smetli Vítkovice a postupují do finále Poháru Českého florbalu!

V první třetině jsme viděli mnoho šancí na obou stranách, bohužel brankou neskončila ani jedna střela a brankový kolotoč se roztočil až ve druhé a třetí třetině. 

Skóre utkání otevřel Daniel Fišer, který si svým pressingem vynutil chybu obránců Vítkovic a pohotově míček zasunul za záda gólmana Součka. Vypadalo to tak, že Daniel Fišer takřka odšpuntoval napětí utkání a ukázal svému týmu, že dnes gólové šance dokáže proměňovat. Branku na 2:0 střílel ze vzduchu Pepa Juha, který dostal parádní přihrávku od Mikuláše Krbce. Během druhé třetiny Vítkovice dokázaly snížit na 2:1.

Klíčové branky na 3:1 a 4:1 přišly v 50. a 51. minutě. Konkrétně se prosadil Matěj Čermák a kapitán Matěj Pruner, oba aktéři trefovali z "první" na středu hřiště před brankou Vítkovic. Na odskok tří gólů ještě pohotově reagoval Robi Košir, ten vyslal své střely na 5:1 a 6:1. Poslední branku utkání uklízel Jiří Curney a podtrhl tak jednoznačný výsledek Sparty 7:1.


Jednoznačně musíme vyzdvihnout také výkon gólmana Martina Beneše, který z devatenácti střel pustil za svá záda pouze jednu a podepsal se tak obrovským dílem na postupu svého týmu.

Sparta tak zopakovala loňský úspěch a opět postoupila do finále Poháru Českého florbalu, ve kterém se potká s pražským rivalem Bohemians, kteří přetlačili Tatran v prodloužení 4:3. Finále se odehraje 17. ledna v Brně.

Dále čtěte