Šestibodový víkend přinesl výhru ve Varech a také porážku klokanů

Po reprezentační přestávce má Sparta velmi nabitý program. Začalo to domácími zápasy proti SKV a Chodovu, minulý týden v pátek se Sparťané vydali na večerní utkání do Karlových Varů, které ovládli vysoko 11:3 a poté se plně soustředili na derby proti Bohemians, které dokázali otočit a vyhrát 7:6. Pokračujeme v neděli 11.12. domácím utkáním proti Pardubicím!

Muži A | 5. prosinec 2022
Šestibodový víkend přinesl výhru ve Varech a také porážku klokanů

Utkání v Karlových Varech začalo v pátek v pozdním čase od 20:00. Dá se říci, že první třetina se lépe vyvedla domácím Varům, které se Spartou držely krok a do šatny se jim podařilo odejít za stavu 1:1. Pořádnou jízdu Sparta rozjela ve druhé třetině, ve které se trefilo celkem pět různých střelců - Zouzal, Košir, Sedláček, Juha a Křenek. Tito střelci se postarali o skvělý náskok 6:1, kterým začala třetí třetina. V závěrečných 20 minutách náš tým přidal dalších 5 branek, dvakrát se prosadily také Vary, ale na jednoznačné výhře 11:3 se to nijak nepodepsalo. ,,Dorazili jsme trošku pozdě, zápas to nebyl jednoduchý, což se ukázalo v první třetině. Klíčový moment utkání byl ve druhé třetině, kdy jsme ubránili dvě - tři krizové situace, poté přišly naše góly a zápas jsme měli pod kontrolou," řekl po utkání gólman Sparty Martin Beneš.

Nedělní utkání proti Bohemce bylo úplně o něčem jiném, první třetina skončila za stavu 3:3 a už v úvodu zápasu bylo vidět, o jak moc tradiční rivalitu se mezi těmito týmy jedná. Zatímco několik hráčů Bohemians má v kůži hluboko zaryté porážky z vyřazovacích bojů, v očích Sparťanů je Bohemka tým, která v nich vždy dokáže zapálit oheň a vybičovat je ke skvělým výkonům. Sparta šla do třetí třetiny za nepříznivého stavu 4:5, což střelou na 5:5 a střelou na 6:5 brzy otočil Krbec s Čermákem. Sedmý gól Sparty vstřelil Curney, který v utkání také proměnil fantastický nájezd. Bohemka odpověděla 90 vteřin před koncem gólem na 6:7, ale Sparta si už vítězství vzít nenechala. ,,Zápas musíme hodnotit pozitivně, protože jsme získali 3 body a samotný zápas jsme otočili. Zároveň ale víme, že jsme v utkání předvedli mraky chyb, což musíme napravit," řekl po utkání s klokany Jiří Curney.

Vydařený víkend tedy končí s přísunem šesti bodů do tabulky Livesport Superligy. Další domácí utkání odehrajeme 11.12. od 15:00 v UNYP ARENĚ proti Sokolům z Pardubic. 

ONLINE PROGRAM UTKÁNÍ

Dále čtěte