Do Sparty míří Charlie Jonsson ze švédského Pixba!

Přestupová bomba je dotažena! Sparta vůbec poprvé v historii vítá v mužském A týmu hráče ze švédské nejvyšší soutěže SSL, konkrétně Charlieho Jonssona, který do Sparty přestupuje z vyhlášeného Pixbo Wallenstam. ,,Způsobem hry a mentalitou Charlie přinese do klubu něco unikátního. Jeho hráčství, intenzita a nadšení pro hru může být přínosem i pro celou soutěž. Už na prvním tréninku vypadalo jeho naladění a synergie se spoluhráči skvěle," říká o nové posila hlavní trenér Marek Vojta.

Muži A | 14. říjen 2022
Do Sparty míří Charlie Jonsson ze švédského Pixba!

Hned na úvod jsme se zeptali hlavního trenéra Marka Vojty, proč se zrodil nápad přivést hráče ze švédské Superligy. ,,Zaujala nás Charlieho herní identita a charakterově bude přínosem pro naše prostředí v týmu. Charlie má velmi dobré rozhodování v rychlých herních situacích a myšlení v přepínání mezi hráčskými rolemi. Zároveň jeho provedení základních dovedností je na velmi dobré úrovni. Jeho hra je atraktivní a bude fanoušky bavit," říká v úvodu hlavní trenér Marek Vojta. Charlieho budeme vídat s číslem 4 na pozici obránce. ,,Charlie bude hrát levého obránce. Od jeho role si slibujeme prostorově rozmanitou, kreativní útočnou hru a zároveň velmi intenzivní hru v obraně," popisuje hlavní roli švédské posily Marek Vojta. 

Zajímá vás, jak domluva přestupu probíhala a proč právě Charlie Jonsson z Pixba? ,,Jednání probíhala, jako když jednáte s jedním z nejlepších týmů světa, jakým bezesporu Pixbo Wallenstam je," začíná stručnou odpovědí generální manažer Sparty Miroslav Medal a pokračuje. ,,Prvotní myšlenka jít tímto směrem byla na stole zhruba před dvěmi měsíci. Následovala podrobná analýza, zda je Charlie přesně ten typ hráče, který zapadá do našeho střednědobého plánu. Jsme tým, který se nedívá na jednu sezonu, ale pracuje systematicky a jde si za svými dlouhodobými plány. Charlie je hráč, který měl v Pixbu své pevné postavení, jasnou roli. Je to hráč, který je v Pixbu od svých žákovských let a my jsme velice rádi, že své další působení spojil s naším klubem." Je to vůbec poprvé, kdy bude rudý dres oblékat Švéd z SSL. Můžeš nám říci, co od Charlieho očekáváš? ,,Především zvýšení kvality našeho týmu jako takového. Dnes se na hráčský kádr nedíváme optikou, zda se jedná o hráče z české Superligy nebo zahraničí. Díváme se na jeho herní projev, kvalitu a osobnost jako takovou. Všechny tyto parametry společně s jeho profesionálním přístupem plně zapadají do naší koncepce a já nepochybuji, že nám výrazně pomůže v naplnění našich cílů. Pevně věřím, že naši fanoušci Charlího vřele přivítají hned na zítřejším zápase s Otrokovicemi." 


Charlie se byl před týdnem podívat na Gary Game, říkal ti své dojmy z utkání? ,,Pozorní fanoušci jej měli možnost vidět už na srpnovém Czech Open, kdy nám dokonce dával gól. Návštěva Gary Game nebyla tím hlavním motivem jeho cesty do Prahy, ale byli jsme velice rádi za možnost ukázat mu, jak chceme florbal dělat a jaké zápasy umíme připravit. Nemyslím si ale, že by toto byl rozhodující faktor. Daleko důležitější byl společný čas s týmem, informace, jak naše organizace funguje a jaké jsou naše plány do dalších let." uzavírá rozhovor Miroslav Medal.

Charlie je již na cestě do České republiky a v dresu Sparty ho uvidíme už zítra proti Otrokovicím od 18:00 v UNYP ARENĚ, před odletem do Prahy jsme naši novou posilu ještě rychle vyzpovídali. ,,Důvod, proč jsem se rozhodl pro působení v nejvyšší české soutěži je proto, že chci ve své florbalové kariéře zkusit něco nového. Způsob, jakým se v Česku hraje florbal se mi líbí. Ve hře nechybí rychlost, hráči dělají rychlá rozhodnutí a převládá zde fyzická hra. Když mě Sparta oslovila, měl jsem velkou radost. Neváhal jsem a přijel jsem do Prahy, abych poznal kluky v týmu, realizační tým, arénu a celou organizaci, což ve mně zanechalo velmi dobrý dojem. Jsem rád, že jsem se Spartou podepsal smlouvu a dostal zde šanci ukázat, co ve mně je, těším se," říká Charlie před odletem do České republiky.

Jsme velmi rádi, že můžeme Charlieho v našem klubu přivítat a vy se s naší novou posilou můžete seznámit už na zítřejším domácím utkání proti Otrokovicím od 18:00 v UNYP ARENĚ! 

Dále čtěte