GARY, DĚKUJEME! S Milanem Garčarem se přišla rozloučit téměř tisícovka fanoušků

Na páteční utkání věnované dlouholetému kapitánovi florbalové Sparty Milanu Garčarovi dorazilo celkem 960 fanoušků, kteří se do UNYP ARENY přišli rozloučit s jeho 22 letou hráčkou kariérou. Ta se odehrávala celkem ve čtyřech florbalových zemích světa. Posledních pět let Gary strávil v rudém dresu a byl to právě on, kdo se obrovskou částí podílel na posunu mužského A týmu mezi špičku Superligy. Gary, děkujeme!

Muži A | 8. říjen 2022
GARY, DĚKUJEME! S Milanem Garčarem se přišla rozloučit téměř tisícovka fanoušků

Zápas mezi Spartou a Tatranem začal velmi netradičně, samotnému utkání, které začínalo v 18:00, předcházel slavnostní ceremoniál, který patřil jediné osobě - Milanu Garčarovi, kterému přišla vyjádřit respekt naplněná UNYP ARENA, ale také bývalí spoluhráči ze všech koutů republiky a zahraničí, dále také vedení Sparty a funkcionáři Českého florbalu. Na ceremoniálu samozřejmě nechyběla ani Milanova rodina v čele s manželkou Veronikou a třemi úžasnými dětmi Verunkou, Nelinkou a Davidem.


V rámci ceremoniálu proběhlo několik nezapomenutelných událostí, na které bude Milan jistě s radostí vzpomínat. Po přivítání hráčů a všech hostů na hrací ploše, všichni napjatě očekávali příchod Milana Garčara, který dorazil na střed hřiště prostředkem špalíru, který utvořili hráči Sparty a Tatranu. Pro většinu z nich byl Gary mnoho let vzorem a hráčskou florbalovou ikonou. 

Po příchodu špalírem přímo na střed UNYP ARENY na Garyho čekali již zmiňovaní kluboví spoluhráči, ale také spoluhráči z reprezentace mezi kterými nachyběl například Michal Jedlička, Jan Barák, Tomáš Sladký, Martin Richter, Tomáš Kafka, ale také David Rytych. 

Následovalo předání několika darů, jak pro Milana Garčara tak pro jeho rodinu. Za Spartu dary předal předseda výkonného výboru Václav Culka ml. a generální manažer Sparty Miroslav Medal. Pojďme se na tyto momenty podívat. 

(Předání památečního fotoobrazu, zleva Václav Culka, Milan Garčar a Miroslav Medal).

(Předání hodinek s iniciály Milana Garčara z rukou generálního manažera Miroslava Medala).

(Předání květiny a poděkování manželce Milana Garčara Veronice).

(Dárek si pro Milana připravili také spoluhráči a kamarádi z Tatranu, zleva Martin Vaculík, Milan Garčar, Tomáš Kafka a Milan Fridrich).

(Za Český florbal dárek předal viceprezident Českého florbalu Petr Musil, na dresu reprezentace můžete vidět symbolické číslo 86, které značí celkem 86 Milanových reprezentačních startů).

Po předání všech darů proběhla zcela premiérová klubová událost. Vedení klubu AC Sparta Praha se rozhodlo vyřadit Milanovo číslo 17 z mužského A týmu. Jediný, kdo bude moci opět vlastnit číslo 17 na zádech rudého dresu je Milanův syn David, který v rámci ceremoniálu se Spartou uzavřel symbolickou hráčskou smlouvu. 

(Sparťanský dres Milana Garčara s číslem 17 putuje ke stropu UNYP ARENY) .

(Milanův syn David si přebírá svou hráčskou smlouvu, která nabývá v platnost od roku 2037).

Na závěr samotného ceremoniálu proběhla symbolická buly o kterou se postaraly Garyho dcery. Přestávkový program pak patřil poslednímu nájezdu Milana Garčara, ale také exhibici florbalových legend, kde se představil také Luka Časar a Ondřej Kašpárek společně s Rudou Javoříkem. 


(Poslední nájezd Milana Garčara proti brankářské legendě Davidu Rytychovi).

(Všichni aktéři exhibice florbalových legend, která proběhla o druhé přestávce utkání).

Garymu chceme ještě jednou poděkovat za to, co udělal pro Spartu, ale také pro celý Český florbal. Děkujeme také všem fanouškům a hostům, kteří na Gary Game v pátek 7. října dorazili a postarali se o fantastickou atmosféru domácího utkání Sparty a Tatranu, které nakonec ovládl Tatran poměrem 8:4. Pevně věříme, že jste si utkání v UNYP ARENĚ užili a také věříme, že jsme se společně postarali o nezapomenutelný zážitek pro Milana Garčara, který se nyní vydává na trenérskou dráhu. Gary, děkujeme! 

Dále čtěte