Na Liberec jsme se dobře připravili, říká čtyřgólový Jiří Curney

Úvodní kolo Livesport Superligy je za námi a Sparta do něho vstoupila ve velkém stylu po výhře 9:1 nad Libercem. Už první minuty utkání ukázaly, že pojmenování Karas Game naprosto přesně vystihuje tento zápas. Po úvodní trefě Radima Křenka vstřelil svou premiérovou superligovou branku v rudém dresu také Jiří Curney, který v utkání nastřílel celkem čtyři branky a zaslouženě byl zvolen hráčem utkání.

Muži A | 12. září 2022
Na Liberec jsme se dobře připravili, říká čtyřgólový Jiří Curney

Do utkání s Libercem Sparta vstoupila ve velmi aktivním tempu, které si držela téměř celou dobu utkání. Skóre otevřel střelou z půlky Radim Křenek, o dvě minuty později na něho navázal Jiří Curney po fantastické přihrávce od Josefa Sedláčka, který po svém průniku na půlku soupeře našel volnéo Jiřího Curneyho a ten mohl slavit svou první superligovou branku v rudém dresu. Druhá půle první třetiny opět patřila Spartě, znovu se trefil Jiří Curney a pár minut před odchodem do šaten skóroval také Pepa Juha. 

Ve druhé třetině jsme viděli o jednu branku méně, Sparta si vydobyla náskok 6:1 a ve třetí třetině ještě navýšila skóre na finálních 9:1. Své políčko součtu kanadských bodů značně vyplnil Mikuláš Krbec, ten si v utkání připsal pět přesných asistencí. Pěkný moment zápasu přišel v 51. minutě když se premiérově trefil junior Vojtěch Andrášek, ten se v sestavě Sparty objevil na základě kvalitních výkonů na turnaji v Lotyšsku. ,,Vojta Andrášek se do letošní přípravy zapojil o něco později. Po turnaji v Lotyšsku se ale zaslouženě prosadil do základní sestavy. V dnešním utkání měl pro soupeře několik nepříjemných momentů. Je to nadějný hráč a já doufám, že jeho výkony a výkony Josefa Sedláčka budou sledovat také reprezentační trenéři," říká k superligové premiéře Vojtěcha Andráška hlavní trenér Marek Vojta. 


,,Zápas hodnotím pozitivně, vyhráli jsme 9:1 celkem s přehledem. Liberec je opravdu nepříjemný soupeř, ale my jsme se na něho dobře připravili a zápas jsme odmakali. Za čtyří góly jsem rád, ale musím poděkovat klukům v lajně, Mikuláš Krbec mi tam dal tři skvělé přihrávky. Dnes jsme hráli jako lajna i jako tým velmi dobře,"
říká po utkání nová posila Sparty Jiří Curney, který se domácím fanouškům představil v tom nejlepším možném světle. V neposlední řadě musíme zmínit dvě červené karty, které v čase 52:47 rozdali rozhodčí při šarvátce před brankou Martina Beneše. Jednu kartu si vysloužil liberecký Adam Balatka a druhou domácí Michal Kareš. 

Nyní Spartu čeká venkovní utkání v Pardubicích, cíl je získat všechny tři body. ,,Do Pardubic musíme jet s poctivým výkonem, chceme mít dobrou obranu a dobrý backchecking, který nás často dostává do dobrých utočných situací. Víme, že to nebude nic jednoduchého, bude tam hodně lidí, zápas bude mít dobrou kulisu a já věřím, že předvedeme dobrý výkon," říká k druhému kolu Livesport Superligy hlavní trenér Marek Vojta.

Zápas v Pardubicích je na programu v sobotu 17.9. od 14:00 v Enteria Aréna Pardubice. Domácí zápas Spartu čeká hned v pondělí 19.9. od 17:15 proti Vítkovicím.

Dále čtěte