Sparta hned dvakrát kralovala na Prague Games

Na tradičním mezinárodním turnaji Prague Games Sparta slavila hned dvakrát. První místo vybojovali Sparťané v kategorii B17, kteří tak navázali na skvělé výkony z Mistrovství České Republiky. Pohár pro vítěze zvedli nad hlavu ale také mladší žáci v kategorii B12. Pojďme se podívat, jak turnaj hodnotí trenéři obou vítězných týmů.

Sparta hned dvakrát kralovala na Prague Games

Dorostenci BU17 - 1. místo

Na hodnocení zlatého turnaje jsme se zeptali šéftrenéra elitních týmů Ladislava Hrmy, který u týmu působí jako hlavní trenér. ,,Tato generace opět dokázala, jak silná je a že dokáže vyhrávat důležitá utkání. Toto se ukázalo hlavně ve čtvrtfinále a potom i v samotném finále, které muselo diváky bavit. Klíčovým momentem celého turnaje bylo právě zmiňované čtvrtfinále, kdy někteří kluci jenom několik desítek minut po vypadnutí v kategorii B18 museli najít psychickou sílu do těžkého zápasu s týmem ze Švýcarska. Finále s Tatranem už bylo jenom o tom, kdo to bude chtít víc. Teď je potřeba to krátce oslavit a pokračovat dále v tvrdé práci v letní přípravě. Závěrem bychom chtěli poděkovat úžasným fanouškům, kteří byli při finále hodně slyšet a nám to obrovsky pomohlo zvládnout těžké momenty v utkání," zmiňuje finálový zápas proti Tatranu Ladislav Hrma, který Sparta vyhrála v samostatných nájezdech. 


Mladší žáci BU12 RED - 1. místo

Zisk druhé zlaté medaile v turnaji hodnotí hlavní trenér Roman Kratochvíl, který na Prague Games zvítězil s týmem Red. ,,Kluci zvládli Prague Games na výbornou. Celý turnaj odehráli na dvě lajny, což vedlo k jejich velkému vytížení. Tím na nich byla vidět obrovská chuť do hry. Základní skupinu vcelku jasně vyhráli po výrazných výhrách a v play off odehráli těžká utkání ve čtvrtfinále proti švýcarskému Zugu a následně v semifinále proti Vitkovicim, které měli po celou dobu turnaje velmi přesvědčivé výsledky. Naši kluci měli ze semifinále dostatečný respekt, ale zároveň cítili obrovskou šanci turnaj vyhrát, Podali fantastický výkon a soupeře přehráli 8:4, finále s Olomoucí už bylo takovou třešničkou na dortu, jelikož jsme věděli, o jakého soupeře jde (úvodní skupinový zápas 6:0). Říkali jsme si, ať si zápas hlavně užijeme, zažijeme tu atmosféru finálového zápasu, velké haly, hymny a nástupu. Kluci podali opět výborný výkon a jako ve skupině Olomouc jasně porazili tentokrát 6:1, nicméně nutno zdůraznit, ze Olomouc měla velmi mladý tým šikovných kluků, kteří příští rok budou určitě aspiranty na vítězství. S trenéry Janem Marvánkem a Janem Linhartem jsme se shodli, že kluci turnaj odehráli skvěle a zúročili práci z celé sezóny. Chtěli bychom jim moc poděkovat a pogratulovat ke skvělému výsledku, zážitkům a vynikající reprezentaci Sparty, stejně tak i jejich rodičům za výbornou péči a pomoc během turnaje," děkuje za turnaj hlavní trenér Roman Kratochvíl. 

Elévové BU11 RED

Na závěr chceme také vyzdvihnout výkony elévů RED, kteří ovládli svoji kategorii bez ztráty kytičky a po čtrnácti výhrách slavili pomyslné první místo v turnaji (v této kategorii se výsledky v turnaji nevyhlašovaly). 

Elévové Red a Blue po převzetí medailí za účast v turnaji Prague Games

Děkujeme všem hráčům za fantastickou reprezentaci klubu na turnaji a speciální poděkování patří také všem rodičům, kteří se do organizace a pomoci v průběhu celého turnaje zapojili. Děkujeme!

Dále čtěte