Minipřípravka zvítězila v Liberci! Jak NISAOPEN 3+1 hodnotí trenéři?

Nejmenší Sparťané za sebou mají tradiční liberecký turnaj NISAOPEN, který se pro přípravku a elévy odehrál systémem 3+1 v termínu 20.-22. května. Děti na turnaji nasbíraly cenné zápasové zkušenosti a trenéři zde měli také prostor pro další rozvoj dětí. V tomto článku jsme pro vás připravili shrnutí jednotlivých trenérů, kteří s dětmi letos do Liberce vyrazili.

25. květen 2022
Minipřípravka zvítězila v Liberci! Jak NISAOPEN 3+1 hodnotí trenéři?

Šéftrenér akademie Podvinný mlýn Jan Marvánek na turnaj vyrazil jako hlavní trenér přípravky Podvinného mlýna. Dále byl na turnaji oporou i pro další trenéry a zajišťoval tak pro sparťanské týmy hladký průběh celého turnaje. ,,Na turnaji jsme odehráli celkem sedm utkání, tři jsme dokázali vyhrát a čtyřikrát jsme odcházali jako poražený tým. Myslím si, že je to dost obdivuhodný výkon na to, jak mladý tým jsme měli. Musím také přihlédnout k faktu, že všichni naši hráči hrají florbal maximálně rok, což není nijak dlouhá doba. Celkově se nám podařilo vybojovat krásné 11. místo z celkových 22 týmů. Velmi pozitivně hodnotím i všechen čas strávený mimo zápasy. Měli jsme nastaven denní režim od ranní rozcvičky po večerní protažení, užili si spoustu venkovních her a aktivit a děti utvořily skvělou partu, která to spolu klidně může táhnout dlouhá léta dál. Už teď se těším, jak se nám povede v kategorii přípravky v Liberci příští rok. Věřím, že všechny děti odjely z Liberce spokojené s pořádnou dávkou nezapomenutelných zážitků," hodnotí účast přípravky z Podvinného mlýna Jan Marvánek. 

Václav Hvízdal na turnaj vyrazil s týmem přípravky Barrandov a také s týmem minipřípravky, ta turnaj dokázala ovládnout. ,,Přípravka U9 Barrandov vstoupila do turnaje překvapivou výhrou nad elévkami z Black Angels. V ostatních zápasech ovšem už proti výrazně zkušenějším a fyzicky vyspělejším týmům neuspěla a žádnou další výhru nezapsala. Pro kluky to byla především velká zkušenost. Vzhledem k faktu, že nikdo z týmu nebyl z ročníku 2013, se tito kluci mohou představit na Nise i příští rok a výsledky budou rozhodně výrazně veselejší. Mnipřípravka U7 zapsala úplně jiný příběh. Pod vedením hlavního trenéra Václava Hvízdala a asistenta Jana Marvánka suverénně ovládla základní skupinu se skóre 52:6. V playoff to byly, vinou únavy i nervozity, podstatně vyrovnanější zápasy. Nicméně jsme vždy vyhráli minimálně o tři branky a na vyhlášení jsme si tak mohli dojít pro pohár vítěze NISAOPEN 2022. Kluci podali týmový vykon, z něhož vyčnívali velké individuality ročníku 2015: Boucník, Schlumperger, Náměstek, Bejšovec a další. U všech kluků byl vidět velký progres během turnaje, kdy jsme se zaměřili na vedení míčku se zvednutou hlavu. Kluci se v tomto postupně zlepšovali a kromě zlatých medailí si do Prahy odvezli i nové dovednosti," hodnotí výkony přípravky Barrandov a minipřípravky trenér Václav Hvízdal.

Elévové z Podvinného mlýna s názvem Red vyrazili na turnaj s hlavní trenérkou Mirkou Kašparovou. ,,Elevovové U11 Red se rozjeli do Liberce změřit své síly s kvalitními kluby, které většinou ještě nikdy nepotkali. Skončili na krásném třetím místě, ze kterého v posledním zápase odsunuli Tachov na čtvrté místo. Ověřili jsme si, že umíme otáčet nepříznivý stav a soustředit se celý zápas na 100%. Kluci bojovali jako lvi i za nepříznivého stavu do poslední vteřiny. A za to jim patří velký dík. Krom florbalu jsme si společně užívali fotbálku na krásném trávníku, poté třeba přehazované na beach kurtu. Další velký zážitek byl v IQlandii, kde jsme se vzdělávali hrou a relaxovali jsme v aquaparku Babylon," hodnotí turnaj Mirka Kašparová.

Tažení elévů Blue hodnotí trenér Vojtěch Krupička. ,,Elévové Blue byli už od Prahy natěšeni na první zápas. Po příjezdu jsme fandili klukům z týmu Red a pak ještě také Sparťankám. Náš výkon se v průběhu turnaje zvyšoval, bohužel se to moc neprojevilo na skóre v zápasech. I přesto kluci nic nevzdali a odmakali všechny zápasy až do konce. Sobotní večer jsme si zpříjemnili v aquaparku Babylon, malinko jsme odklonili od zápasů a zregenerovali ve vodě. Během času mezi jednotlivými zápasy jsme se věnovali rozvoji práci v kolektivu, zahráli si fotbálek a další různé hry. Nechyběla ani návštěva IQlandie. Z Liberce jsme si odvezli hodně zkušeností a skvělých zážitků. Věřím, že příští rok bude ještě lepší," hodnotí turnaj Vojtěch Krupička. 

Posledním z týmů, který vyrazil na letošní NISAOPEN byly Sparta Girls, ty na turnaji vedl Lukáš Mervart. ,,Sparta Girls se rozhodly také poslat své zástupkyně na letošní NISAOPEN 3+1, a to v kategorii elévů. Holky tak čekaly mnohem těžší zápasy než v sezóně, čemuž odpovídaly i výsledky. Dívčí tým se však proti chlapeckým týmům v žádném zápase nevzdal a bojoval vždy až do úplného konce. Několikrát se holkám téměř podařilo otočit již zdánlivě rozhodnuté zápasy, a tak nasbíraly zcela nové zkušenosti. Celý turnaj vyvrcholil remízou 4:4 s chlapeckým sparťanským týmem Blue. Navíc pro mnoho z nich se jednalo o první turnaj s přespáváním mimo domov; mohly se tak mezi sebou lépe poznat a užít si spoustu zábavy. Měli jsme i čas věnovat se tomu, jak vypadá život sportovce - především příprava před i po zápase. V doprovodném programu jsme hráli venkovní i vnitřní hry - sportovní i deskové, navštívili místní aquapark i IQlandii. Věřím, že si dívky celý turnaj moc užily, zkusily si něco úplně nového a těší se na další turnaje,"  říká Lukáš Mervart.

Už tento víkend je na programu NISAOPEN 5+1, kam Sparta opět vysílá několik týmů. Všem přejeme hodně štěstí v turnaji a věříme, že si víkend v Liberci naplno užijí.

Dále čtěte