A tým přivítal nové posily v kabině a zahájil přípravu na novou sezonu

Letní příprava A týmu odstartovala. A tým se pod vedením nového realizačního týmu v čele s hlavním trenérem Markem Vojtou a asistenty Ladislavem Hrmou a Milanem Garčarem začal připravovat na novou sezonu, do které vstoupí s několika posilami. Útočné řady posílí dvojice mladých a velmi ambiciózních útočníků, navrátilec Matyáš Velc a posila z Panthers Praha Michael Petráň. Pojďme si oba hráče představit.

Muži A | 23. květen 2022
A tým přivítal nové posily v kabině a zahájil přípravu na novou sezonu

Matyáš Velc už v minulosti rudý dres okusil, nejdříve v juniorském týmu a v sezoně 2019/2020 také v Superlize. Nyní se pravoruký útočník vrací do místa, které moc dobře zná. ,,Matyáš Velc k nám přišel v roce 2018, kdy posílil juniorský tým a ukázal ambice stát se superligovým hráčem. Po nemoci a zranění mu k většímu sebeprosazení pomohlo angažmá v Pardubicích a následně v prvoligové Jaroměři. Nyní se vrací domů do Sparty, aby plnil svou roli střelce, což od něho jednoznačně čekáme," říká o návratu Matyáše Velce hlavní trenér Marek Vojta.

Matyáš Velc se na návrat na domácí palubovku UNYP ARENY těší. ,,Ten odchod v sezoně 20/21 nebyl vůbec jednoduchý. Stopla mě mononukleóza a další zranění takže jsem se potřeboval jít někam vyhrát, abych se mohl ukázat zpět Spartě. Znám tu kluky, znám tu prostředí, chci se prosadit a dát do toho všechno. Tým má obrovské ambice, které tu byly už před dvěma roky. V první sezoně za A tým jsme měli v útoku s Prunym a Čermim obrovský lauf a chci, aby se něco podobného opakovalo i letos. Jsem za to rád, že jsem zpátky,"  říká navrátilec s číslem 15 Matyáš Velc.

(Matyáš Velc skóruje do sítě FBC Ostrava na začátku sezony 2019/2020)

Druhou ofenzivní posilou je hráč ročníku 2004, Michael Petráň, ten se ve svém juniorském věku rozhodl přijmout velkou výzvu Sparty a přesunout se tak do superligového týmu z UNYP ARENY. ,,Michael Petráň je technický hráč a do Sparty přichází v juniorském věku na pozici centra. Jsme přesvědčeni, že v našem prostředí se z něj může stát jedna z nadějí Superligy a juniorský reprezentant," říká o velkém potencionálu pracovitého a šikovného Michaela Petráně hlavní trenér. 

Pro Michaela Petráně byl přestup do Sparty nejtěžším rozhodnutím v kariéře i osobním životě. ,,Pro mě to bylo hodně těžké rozhodnutí. Nakonec jsem se rozhodl ve své kariéře posunout a odejít tedy z Panterů. Když jsem se rozhodoval do jakého klubu půjdu, Sparta pro mě byla jasná volba. Působí na mě sympaticky a vnímám jí jako tým se vzestupnou tendencí, jsem rád, že jsem ve Spartě. Nejvíce se těším na prostředí a sportovní rozvoj, který mi Sparta nabízí," říká nová tvář sparťanské kabiny.

(Michael Petráň v šatně A týmu)

A tým opouští Michal Zeman a Michael Pažák, kteří se rozhodli Spartu opustit. ,,U Zemiho a Pažkyho rozhodla výše finanční nabídky z jiných klubů, oba se rozhodli jí využít a ve Spartě nepokračovat. Jsme vděční, že kariéru v dospělém florbalu započali v našem klubu a přejeme jim v jejím pokračování hodně štěstí," říká k odchodům hlavní trenér Marek Vojta. Na roční hostování odchází také obránce Kristián Kozák a útočník Ondřej Hurt. ,,Kiko a Hurtík neměli v posledních sezónách potřebné herní vytížení, v jejich věku potřebují hrát více minut a klíčové momenty zápasu. Proto jsme se dohodli na ročním hostování, kdy jsme domluveni, že si po sezóně řekneme, zda nastal čas vrátit se do Sparty," komentuje hostování Sparťanů Marek Vojta.

Realizační tým:

  1. Marek Vojta, hlavní trenér
  2. Ladislav Hrma, asistent trenéra
  3. Milan Garčar, asistent trenéra
  4. Jan Novotný, vedoucí týmu
  5. Jan Hejný, kondiční trenér 
  6. Vendula Nechvátalová, fyzioterapeutka
  7. Gabriela Váchová, fyzioterapeutka

Hráči v přípravě:

  1. Beneš Martin (G)
  2. Viktor Hejna (G), junior zapojený do tréninku mužů ,,A"
  3. Jan Marvánek (O)
  4. Radim Křenek (O)
  5. Dominik Bartoš (O)
  6. Adam Kuchynka (O)
  7. Martin Dolejš (O)
  8. Matěj Pruner (O) 
  9. Josef Juha (Ú)
  10. Marek Zouzal (Ú)
  11. Robert Košir (Ú)
  12. Jakub Kolstrunk (Ú)
  13. Matěj Čermák (Ú)
  14. Michal Kareš (Ú) 
  15. Mikuláš Krbec (Ú)
  16. Tomáš Dibelka (Ú) 
  17. Jiří Curney (Ú), přestup z Mladé Boleslavi
  18. Matyáš Velc (Ú), přestup z Jaroměře
  19. Michael Petráň (Ú), přestup z Panthers Praha, junior zapojený do tréninku mužů ,,A"
  20. Daniel Fišer (Ú), příchod z juniorského týmu Sparty
  21. Jakub Mühlfait (Ú), junior zapojený do tréninku mužů ,,A"
  22. Josef Sedláček (O), junior zapojený do tréninku mužů ,,A"
  23. Michael Wertheim (O), dorostenec zapojený do tréninku mužů ,,A"

Dále čtěte