Druhý mistrovský titul, starší žáci ovládli Mistrovství České republiky!

Tým starších žáků slaví zlato v Novém Městě nad Metují, kam kluky přijel podpořit také dlouholetý trenér Radek Križko. Zlatou tečku s týmem napsal také hlavní trenér Jaroslav Berka, ten se nyní bude plně věnovat mužské reprezentaci. Jedná se tak o druhý mistrovský titul v historii klubu, o ten první se postarali dorostenci přesně před třemi týdny.

U15 "A" | 8. květen 2022
Druhý mistrovský titul, starší žáci ovládli Mistrovství České republiky!

Na úvod turnaje kluky čekal kvalitní soupeř v podobě Bulldogs Brno, se kterým si Sparťané poradili 6:4 a mohli se plně soustředit na sobotní druhé utkání skupiny proti ASK Bystřice nad Pernštejnem. Utkání proti Bystřici bylo o poznání jednodušší a Sparťané si tak mohli skvěle vyladit mušku do zápasů playoff. Do sítě Bystřice postupně napadalo 9 branek, což podtrhlo celý průběh utkání, ve kterém Sparta neinkasovala jedinou branku. 

V sobotu mladé Sparťany čekalo čtvrtfinále proti Liberci, který ve své skupině skončil na druhém místě po zápasech s Hradcem a Karlovými Vary. První prověrku k postupu do semifinále kluci zvládli na výbornou. Liberec drželi celý zápas bez vstřelené branky a mezi střelce se tak zapsali jen Sparťani. Konečný hvizd rozhodčích zazněl za stavu 6:0 pro Spartu a nic tak nebránilo k hladkému postupu do semifinále, kde kluky čekaly silné Vítkovice, ty stejně jako Sparta, ovládly svou základní skupinu. 

Vítkovice byly opravdu těžkým soupeřem a i přes to, že si Sparta vytvářela o mnoho více gólových situací, skóre dospělo až do stavu 4:4, kdy ani desetiminutové prodloužení nepoznalo vítěze. V nájezdech nakonec uspěli Sparťané. Konkrétně gólman Bernard Schmidt, který po prvním nájezdu vystřídal chytajícího Davida Švehlíka a střelci Matyáš Malkus a Jenda Urych, kteří tak otevřeli brány finálé svému týmu. Ve finále se kluci střetli opět s brněnskými Bulldogs, jednalo se tak o odvetu ze základní skupiny. V úvodu si vedení podmanili Bulldogs, kteří Spartě vstřelili rychlé dvě branky, na konci druhé třetiny byl ale stav nerozhodný 3:3 a nerozhodlo se ani v poslední desetiminutovce. Po základní hrací době muselo přijít opět prodloužení, které tentokrát ukončil Adam Roháč a připsal tak Spartě druhý titul v historii klubu!  

Poděkovat musíme také všem rodičům, kteří se zapojili do organizace po celou dobu turnaje a přijeli naše hráče podpořit, děkujeme a klukům gratulujeme!

Dále čtěte