První ročník Sparta Girls Cupu vyhrály Sparťanky

Ve spolupráci s rodiči hráček mladších žákyň klub uspořádal první ročník turnaje Sparta Girls Cup, který se uskutečnil v sobotu 30.4. v Aréně Barrandov. Premiérového turnaje se účastnilo celkem sedm týmů - FA Mladá Boleslav, FBC Liberec, FBC Písek, FB Hurrican Karlovy Vary, Mocné Tuleňky z Podbořan a pražské Wizardky.

První ročník Sparta Girls Cupu vyhrály Sparťanky

,,Dlouhodobě vnímáme, že se turnajů pro mladší dívčí kategrie příliš nekoná. To byl hlavní impuls k tomu, abychom tento turnaj společně s rodiči zorganizovali. Prvního ročníku turnaje  se zúčastnily týmy z šesti různých regionů a myslím si, že právě možnost zahrát si proti jiným soupeřkám, bylo pro holky a trenéry velmi atraktivní. Z pozitivních reakcí trenérů a hlavně hráček z ostatních týmů vnímám, že se nám první ročník vydařil a věřím, že se nejednalo o ročník poslední. Budeme se těšit opět příští rok," říká o premiérovém turnaji Sparta Girls Cup šéftrenér dívčí složky Sparty Tomáš Kozlík. 

Samotný dívčí florbalový turnaj byl doprovázen také doplňkovými individuálními soutěžemi. Mezi jednotlivými stanovišti nechyběl například radar rychlosti střelby a postřehu brankářek. Prvními vítězkami turnaje Sparta Girls Cup se staly domácí Sparta Girls, když v napínavém finále porazily tým FA Mladá Boleslav. Na třetím místě se umístila děvčata z FBC Písek. Jak výkon svých hráček zhodnotila jedna z trenérek Sparta Girls Kristýna Novotná: ,,Holky turnaj odehrály nejlépe, jak mohly. Co se týče  herní stránky, tak si myslím že to bylo super. Plnily taktické pokyny a soupeřkám nenechaly nic zadarmo. Diváci mohli vidět i střeleckou podívanou, protože padalo hodně gólú. Tento první ročník Sparta Girls Cupu se povedl velmi dobře a budu se těšit na další ročníky."


Za klub chceme poděkovat všem rodičům, kteří se do turnaje zapojily a pomohly s organizací. Týmům děkujeme za účast a budeme se opět těšit v budoucnu. 

Kompletní fotogalerii z turnaje můžete najít ZDE

Autor: Tomáš Fidler

Dále čtěte