Organizační změny ve vedení klubu

Klub AC Sparta Praha vítá do vedení nové tváře a organizační struktura se tak opět rozrůstá. Na pozici generálního manažera přichází Miroslav Medal. Sportovním ředitelem se po odchodu Jaroslava Berky stane Marek Vojta, kterého doplní na postu sportovního manažera a šéftrenéra elitních týmů zkušený Ladislav Hrma, který do Sparty přichází z Panthers Praha.

Klubové zprávy | 2. květen 2022
Organizační změny ve vedení klubu

V souvislosti s odchodem sportovního ředitele Jaroslava Berky, který přijal novou výzvu v podobě hlavního trenéra mužské reprezentace, klub AC Sparta Praha posiluje a zároveň mění organizační strukturu klubu.  

„Chtěli jsme odchod klíčového člověka využít k přenastavení a posílení managementu klubu. Proto jsme vytvořili jasnou pozici ředitele – generálního manažera - klubu, který bude odpovědný za jeho celkový chod. Vedení sportovního úseku jsme doplnili o pozici sportovního manažera, který bude mít na starost agendu, která úzce souvisí s organizací sportu. Cílem těchto změn je, abychom dokázali bezezbytku navázat na práci Jardy Berky a zároveň měli kapacitu rozvíjet věci, na které dříve nezbýval čas," říká o změnách předseda výkonného výboru Václav Culka.  

Na pozici generálního manažera výkonný výbor vybral Miroslava Medala, člověka s dlouholetými zkušenostmi nejen ze Sparty, ale zároveň s řízením týmu lidí v organizaci. Mirek v našem klubu již dříve působil v různých rolích, a tak jeho podobu a neustálou proměnu dobře zná. ,,Ve Spartě jsem fungoval v mnoha podobách již od roku 2002. Jako hráč, trenér, rodič nebo fanoušek. Vidím, jakou cestu za ty roky klub ušel. Jsme dobrou adresou pro děti, mladé hráče, klub se posouvá výsledkově v mnoha kategoriích dopředu, A tým patří do špičky Superligy. To vše jsou fakta. Našim cílem je být ale ještě lepší. Je čas organizaci jako takovou opět posunout o krok dopředu. Na klubové úrovni se chceme zaměřit na organizaci práce a efektivitu uvnitř klubu, vzdělávání trenérů a jejich kvalitní práci, v neposlední řadě se budeme soustředit na komunikaci a zpětnou vazbu s rodiči našich hráčů a hráček," říká generální manažer AC Sparta Praha Miroslav Medal.

(Miroslav Medal, nový generální manažer AC Sparta Praha - florbal)

Pozici sportovního ředitele bude nyní zastávat hlavní trenér mužského A týmu Marek Vojta. Ten bude chtít navázat na dlouhodobou práci Jaroslava Berky s jasným cílem vytvářet prostředí pro rozvoj jednotlivých trenérů a všech hráčů a hráček našeho klubu. ,,Jsem vděčný, že mohu navázat na promyšlenou a kvalitní práci Jardy Berky. Chceme nadále pokračovat v budování prostředí ve kterém jsou členové klubu šťastní, komplexně se rozvíjejí a zároveň jim pomáhá plnit si své sportovní sny," říká ke své nové pozici sportovního ředitele Marek Vojta. 

(Hlavní trenér A týmu Marek Vojta po finále Poháru Českého florbalu)

Trenérský a organizační tým doplní nový sportovní manažer a šéftrenér elitních týmu Ladislav Hrma. Jsme velmi rádi, že se Láďa rozhodl přijmout naši nabídku a do našeho klubu přichází jeden z nejlepších florbalových trenérů u nás, který má obrovský přínos a zkušenosti také v organizačních záležitostech. Láďu budete vídat i na střídačce mužského A týmu, kde bude působit jako asistent hlavního trenéra Marka Vojty. ,,Sparta mi dala nabídku už před rokem, kdy jsem ji odložil, protože jsem měl ještě rozdělanou práci v Panthers. Jelikož ta nabídka přišla i po této sezoně a já už jsem svoji práci v klubu dokončil, rozhodl jsem se pro přesun do Sparty. Cítím velkou odpovědnost, ale zároveň mám velkou motivaci se odvděčit vedení Sparty za důvěru, kterou ve mě vložili. Těším se na spolupráci na všech frontách, s trenéry, hráči, rodiči, ale i fanoušky. Sparta patři na vrchol a já k tomu chci pomoci a být u toho."

(Sportovní manažer a šéftrenér elitních týmů Ladislav Hrma)

Slovo předsedy výkonného výboru Václava Culky ml.:

„Když jsme na konci roku 2021 začali s Jardou Berkou řešit jeho možný odchod k reprezentaci, neuměl jsem si představit, že organizace přijde o tak klíčového člověka. Nicméně nakonec jsme to společně uchopili jako výzvu, abychom tu ztrátu využili a klub z toho nakonec vyšel silnější. Když dnes, po čtyřech měsících vidím, kdo na Jardu bude navazovat, jsem si jistý, že se nám záměr povedl."

Slovo prezidenta klubu Jiřího Krejči:

,,Vážení členové a přátelé florbalové Sparty, rád bych se přidal k těm, kteří vyjadřují respekt a vděk Jardovi Berkovi, který spolu s Vaškem Culkou a dalšími kolegy dovedl náš klub na významnou pozici v rámci českého florbalu. Vím, že Jarda chtěl jít se Spartou ještě dál a výš. Vedení klubu se zavázalo pokračovat v cestě Jardy Berky a budeme vždy rádi, když nám Jarda přispěje svými zkušenostmi a radami, i když už nebude na manažerských pozicích v klubu působit. Nová organizační struktura je dobře nastavena a zaplněna skvělými odborníky a lidmi. Nějakou dobu ale potvrá, než si vše "sedne". Jsem přesvědčen, že se začátkem ostré sezóny bude vše klapat. Rád bych ještě poděkoval odcházejícímu trenérovi A týmu Ondřeji Kašpárkovi a také všem rodičům a partnerům, kteří klubu v různých formách pomáhají. Budeme připraveni naslouchat vašim názorům či připomínkám a v rámci možností je využívat v praxi." 

Organizační struktura Sparty od 1.5. 2022

Dále čtěte