Junioři postupují do semifinále, sérii s Ostravou fantasticky otočili

Stejně jako mužský A tým, také junioři se v letošním ročníku své soutěže probojovali do semifinále playoff. Úspěch se nerodil vůbec jednoduše. Po jednoznačném postupu přes Bohemians v osmifinále (7:3 a 9:3), přišlo těžké čtvrtfinále proti Ostravě. Spartě se podařil fantastický obrat, po úvodní prohře 5:13 se Sparťané nevzdali a sérii otočili po výhře 6:5 a 8:3. V semifinále mladé juniory čeká Tatran.

U19 "A" | 24. březen 2022
Junioři postupují do semifinále, sérii s Ostravou fantasticky otočili

Osmifinále junioři prolétli bez jediného problému, přitom si do úvodních vyřazovacích bojů vybrali Bohemku, která je měla dobře prověřit. To pravé prověření ale přišlo až díky čtvrtfinále proti Ostravě, kdy byli junioři zápas od vyřazení a nakonec zvládli sérii otočit. ,,Proti Bohemians jsme měli výraznou dovednostní a silově-kondiční převahu. To vedlo k tomu, že jsme při hře 5 na 5 soupeře přehrávali. Soupeř byl nebezpečný pouze ve druhém zápase a to jen v průběhu přesilovek. Jsem rád, že pro nás mělo osmifinále celkem hladký průběh, protože pro většinu hráčů to bylo první playoff v jejich dosavadní kariéře," hodnotí osmifinále Marek Vojta.

,,Čtvrtfinále proti Ostravě už byla o dost těžší písemka. Soupeř měl starší a vyspělejší tým, je i silovější a to pro Ostravu znamenalo značnou výhodu. Florbalově jsme však soupeře dokázali přehrávat naší spoluprací a pohybem. V prvním utkání jsme nebyli nachystaní v hlavách, hráči neměli představu, jak takový zápas hrát, proto jsme první zápas prohráli vysoko 5:13. Na druhý zápas jsme se připravili po taktické stránce, hodně jsme hráli na balónu a dařilo se nám být produktivní. Ve třetím utkání jsme ukázali mentální připravenost a umění překonat nervozitu. Po první třetině jsme se přestali bát, dovolovali jsme si odvážné a rozdílové věci, byli jsme dobří v obraně, což vedlo k naší převaze a za to jsem velmi rád. Myslím si, že to pro hodně kluků byl jeden z nejtěžších zápasů v dosavadní kariéře," hodnotí čtvrtfinálovou sérii hlavní trenér juniorů Marek Vojta. 

Semifinále je velký úspěch, vnímáš to stejně? ,,Úspěch to pro nás uričtě je, zároveň je to pro nás potvrzení dobré práce v mládeži, která má dovednosti na to, aby patřila k naprosté špičce. Myslím si, že se naše kvalita potvrdí na finálových turnajích těchto kategorií. Pro mě osobně je semifinále úspěch také v tom, že nás čekají další zápasy, které nás budou zlepšovat, protože tento sportovní přirozený tlak zažíváme v září a říjnu, poté už ne. V playoff se hodně zlepšujeme, připomíná mi to časy, kdy v playoff bylo dvanáct týmů, čtyři hrály o sestup, osm o mistra. Na každý zápas se hráči a trenéři museli špičkově připravit. Připomíná mi to to skvělé tempo rozvoje hráčů," pochvaluje si aktuální rozvoj Marek Vojta.

V semifinále vás čeká Tatran, na co se budete v nadcházejících dnech soustředit? ,,Budu se opakovat, semifinálové zápasy budou o našem mentálním nastavení a připravenosti využívat své přednosti. Každý hráč musí dostat svůj výkon na absolutní maximum," vypichuje hlavní cíl do semifinálových bojů Vojta."

O přesných termínech semifinálových zápasů proti Tatranu vás budeme informovat. 

Dále čtěte